70 exposanten op World of ­Industrial Processing

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 70 exposanten op World of ­Industrial Processing

Tekst: Vincent Hentzepeter | Fotografie: Foodnote

World of Industrial Processing telt komende WoTS (27 – 30 september) zo’n 70 bedrijven met een specialisme in ­industriële procestechnieken. Wie werkt in de natte procesindustrie kan hier terecht voor de laatste ontwikkelingen voor de verwerking van vloeistoffen, slurries en gassen, geconcentreerd rond Pump Plaza.

World of Technology & Science is zo opgezet dat bezoekers binnen één beursdag ook ontwikkelingen in aanpalende vakgebieden kunnen meenemen. Zo biedt World of Automation het nodige op het vlak van meet- en regeltechniek, met oplossingen voor onder meer niveau-, druk-, temperatuur en vochtmeting of monitoring. World of Laboratory biedt steeds meer analysemogelijkheden om nabij of in de proceslijn kwaliteitscontroles te kunnen uitvoeren. Ook voor alle mobiele apparatuur voor snelle metingen in de fabriek is dit het juiste adres. Aanpalend zijn verder de werelden ‘Electronics’ en ‘Motion & Drives’, waar het meer gaat over de componenten en aansturingen in installaties.

World of Industrial Processing

World of Industrial Processing is dit jaar niet meer aan de rand, maar midden tussen de andere werelden gesitueerd. Dit maakt het gemakkelijk om snel een andere wereld te bezoeken. Traditioneel zijn de meeste aanbieders gespecialiseerd in technieken voor de droge procesindustrie. Ongeveer 1 op de 3 exposanten richt zich op de natte procesindustrie. Een groot aantal daarvan zal ook dit jaar weer Pump Plaza bezetten, het platform voor pompen, pompsystemen en componenten.

Seminars en projecten

De gezamenlijk organisatoren FHI, Feda en Machevo hebben een stevig seminarprogramma in elkaar getimmerd. Ook zijn binnen de World of Industrial Processing dit jaar weer verschillende projecten te vinden waar bezoekers via een route in korte tijd veel praktische kennis op kunnen doen bij diverse exposanten. Tot slot brengen exposanten de laatste technologieën en innovaties onder de aandacht door mee te dingen naar de ‘Proces Innovatie Prijs’.

Nieuw: WoTS-stories

WoTS Stories is een gloednieuw onderdeel tijdens WoTS 2022 en biedt de beursbezoeker extra verdieping. De WoTS Stories-lezingen, met tal van topsprekers, richten zich op thema’s die op dit moment grote economische, wetenschappelijke en maatschappelijke impact hebben, te weten: kernenergie, semiconductors, COVID-19, robotica en het technisch onderwijs. Het volgen van een WoTS Story kan in een dagdeel.

________________________________________________

Seminars voor de procesindustrie tijdens WoTS 2022

dinsdag 27 september 09:00 – 12:30 Voedselveiligheid
dinsdag 27 september 09:00 – 12:00 De kansen van digitalisering in de industrie
dinsdag 27 september 13:00 – 16:00 Open Industrie 4.0 Alliance
woensdag 28 september 09:00 – 14:45 Autonomous Operations: Challenges and ­Opportunities in the Process Industry
woensdag 28 september 13:00 – 14:55 Waterstof: de technische uitdaginge
woensdag 28 september 13:00 – 15:00 Watertechnologie binnen Industrial
donderdag 29 september 09:00- 11:45 Basics of Industrial Processing
donderdag 29 september 13:00 – 16:00 Industrial Cyber Security
vrijdag 30 september 09:00 – 12:00 Transport van goederenstromen in de industrie

Projecten
Machevo Hotspots
Proces Inovatie Prijs (PIP) 2022

________________________________________________

WoTS Stories

De volgende WoTS Stories sluiten goed aan op professionals in de procesindustrie:
• Technisch Onderwijs en de interactie met technische bedrijven
Drie technische bedrijven geven in een korte presentaties aan hoe zij afgestudeerde professionals meenemen in hun bedrijfsvoering en hoe zij samenwerken met het beroepsonderwijs in het mbo en hbo. Diverse onderwijsinstellingen geven in dit interactie-seminar aan hoe zij met bedrijven sparren om scholieren/studenten op het toekomstige beroep voor te bereiden. Doel is de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren. (dinsdag 27 september, 13:00 – 16:15 uur)

• Kerncentrales – veiligheid, robuustheid en deskundigheid
Experts discussiëren over nut en noodzaak van nieuwe kerncentrales. Drie sprekers gaan vanuit hun technische deskundigheid in op de veiligheid en robuustheid van nucleaire energie. De sprekers zijn Jan van Cappelle (Stichting Kernvisie), Jan Willem Spoelstra en Professor Jan Leen Kloosterman. (woensdag 28 september, 09:00 – 12:15 uur).

• Robotics – Industry & Science
Robotica rukt op in de industrie, aangejaagd door technisch-wetenschappelijke innovaties en niet in de laatste plaats, omdat robots een oplossing kunnen bieden voor de voortdurende personeelsschaarste. In dit Engelstalige WoTS Stories-programma zal Georgios Petropoulos (MIT, Stanford University, Bruegel) de impact van robotica op de werkgelegenheid, economie en de voldoening in het werk belichten. Julian Langowski (WUR) zoomt in op de impact van de natuur op biometrie. Paul Buisman (Moba) vertelt hoe robots sneller inzetbaar zijn door middel van standaardisatie. Robert van Riet (MAREL) bepleit hoe kunstmatige intelligentie en 3D-scans robots aangestuurd kunnen worden. (vrijdag 30 september, 09:00 – 12:15 uur)

________________________________________________

Article image of: 70 exposanten op World of ­Industrial Processing

WoTS 2022

27 – 30 september
Dagelijks van 10:00 – 17:30 (vrijdag tot 16:00)
www.wots.nl

Gratis beursbezoek
Een bezoek aan World of Technology & ­Science is gratis. Van tevoren aanmelden via de bezoekersregistratielink.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark