7 Bewezen Voordelen voor Cryogel® Isolatie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
43 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 7 Bewezen Voordelen voor Cryogel® Isolatie

De 25 grootste raffinaderijen ter wereld vertrouwen op Cryogel® isolatie. Dit roept de vraag op: waarom gebruiken zij het? In dit artikel worden 7 redenen besproken waarom bedrijven dit specifieke isolatiemateriaal gebruiken voor hun cryogene toepassingen.

Over Cryogel® isolatie
Cryogel® is een isolatiemateriaal dat gebruikt kan worden bij temperaturen tot -200°C. Het materiaal is een gepatenteerde nanotechnologische vorm van silicaat-aerogelisolatie met een niet-geweven, glasvezelvulling om het materiaal te versterken. Cryogel® kan in specifieke afmetingen worden gemaakt zodat er een oplossing op maat voor uw cryogene toepassing ontstaat.

Waarom Cryogel®?
De lage thermische conductiviteit maakt het materiaal een voor de hand liggende keuze voor thermisch beheer, waar het dunne en lichte configuraties biedt. In combinatie met de andere eigenschappen die het materiaal te bieden heeft, krijgen operators de beschikking over een materiaal dat tegelijkertijd ook geschikt is in allerlei soorten installaties.

Voorbeelden van toepassingen: Gascondensatie installaties; Cryogene pijpleidingen; Gastanks; Afsluiters en flenzen; Stijgleidingen en laadarmen

Zeven bewezen voordelen

Snelle installatie
Het aanbrengen van Cryogel® Z vergt geen uitgebreide arbeid en kost gemiddeld zo`n 50% van de installatie-uren in vergelijking met concurrerende producten. Insulcon kan u voorzien van installatie-instructies die u helpen om het materiaal snel te installeren. Werknemers kunnen Cryogel® Z installeren met verschillende afwerkingen, zoals alle vormen van bevestiging zoals: metalen bekleding, PVC, glas-mastiek, glasvezelversterkte kunststof (GRP), polymere en asfalt membraansystemen.

Geen krimpvoegen nodig
Cryogel® Z heeft een uitzettingscoëfficiënt die vergelijkbaar is met die van staal, waardoor krimpvoegen niet nodig zijn. Hierdoor is de installatie eenvoudiger en sneller en is er minder kans op fouten tijdens de installatie en ontstaan er geen lekkages/koudebruggen als gevolg van falende voegen.

Herbruikbaar materiaal
Inspecties, onderhoud, reparaties en aanpassingen aan installaties leiden er meestal toe dat bestaande isolatiematerialen worden vervangen. Met Cryogel® Z kunt u het materiaal eenvoudig verwijderen wanneer dat nodig is en het weer terugplaatsen wanneer het werk aan de installatie is voltooid.

4-in-1 oplossing
Het materiaal biedt naast de uitstekende thermische isolatie-eigenschappen duidelijke voordelen. Cryogel® Z kan ook worden gebruikt in systemen met passieve brandbescherming (PFP) van klasse H en J. Daarna biedt het materiaal bescherming tegen cryogene lekken en akoestische demping. Dit maakt één voorraadhoudende oplossing voor meerdere oplossingen mogelijk.

Passieve brandbescherming (PFP)
Cryogel® Z is getest volgens de OTI-95 634 jet brandcurve en de koolwaterstofcurve volgens UL1709 en configuraties voor gebruik in industriële passieve brandbeschermingsoplossingen zijn beschikbaar. Klik hier voor meer informatie klik hier voor Marine en Offshore.

Bescherming tegen cryogene lekken (CSP)
De uitstekende isolatie-eigenschappen in combinatie met het feit dat het materiaal flexibel blijft, zelfs bij blootstelling aan plotselinge cryogene temperaturen, zorgen ervoor dat Cryogel® zijn integriteit en isolatie-eigenschappen behoudt in het geval van een cryogene lekken. Deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze als beschermingsmateriaal tegen cryogene lekken voor leidingen, apparatuur en constructies.
Cryogel® biedt zowel PFP als CSP in dezelfde toepassing. Door koude lekken worden de passieve brandwerende eigenschappen van het isolatiemateriaal niet aangetast, waardoor het een voor de hand liggende keuze is voor LNG-gebruik.

Akoestische isolatie
Als er ook akoestische demping nodig is, biedt Cryogel® Z configuraties die voldoen aan ISO 15665 klasse A2, B2, C2, en Shell D2.

Voorbeelden van industrieën
* Olie- & gasindustrie – gebruikt bij `s werelds 25 grootste raffinagebedrijven.
* (Petro-) Chemische Industrie – geïnstalleerd door de top 20 petrochemische bedrijven.
* Offshore – dun en duurzaam voor pijp-in-pijp toepassingen. Gecertificeerd volgens IMO deel 2 en 5.

Op maat gemaakte vormen
Om de planning van projecten te halen en te overtreffen, moeten werknemers rekening houden met vertragingen door weersomstandigheden, productievertragingen en inefficiënte logistiek. Met behulp van onze moderne machines, zoals CNC gestuurde waterstraal snijmachines zijn wij in staat om al uw producten op maat te leveren voor uw specifieke cryogene toepassing.

Insulcon`s in-house engineering afdeling is volledig uitgerust om u te ondersteunen bij het bepalen van de gewenste afmetingen en ontwerpen. Wij hebben met succes vele projecten geleverd met op maat gemaakte Cryogel® Z bestemd voor de isolatie van toepassingsgebieden zoals rechte pijpen, ellebogen, T-stukken, verloopstukken, flenzen, afsluiters, vaten en andere apparatuur, met het voordeel van een betere pakkingsefficiëntie en snel op zijn plaats getaped.

Geschreven door

Insulcon B.V.

Al onze producten zullen u helpen om energie te besparen en vergroten de controle op en betrouwbaarheid van uw processen. Als u behoefte heeft aan een hoge temperatuuroplossing in uw thermisch proces: wij hebben het of zullen het vinden! Lees meer