25 jaar Schwer Fittings in Nederland

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 25 jaar Schwer Fittings in Nederland

Specialist in RVS buisverbindingstechnieken en armaturen Schwer Fittings viert dit jaar het 25-jarig bestaan van de Nederlandse vestiging. Het familiebedrijf Schwer kent zijn oorsprong na de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Duitsland. Destijds werd nog alles aangepakt wat maar met metaal te maken had, maar op een gegeven moment is na de dood van de oprichter (Hans Schwer) besloten om het bedrijf in verschillende delen te splitsen. Bernd Schwer ging zich als één van drie broers over het fittingsdeel van de onderneming ontfermen. “En in de tussentijd had men zich al gespecialiseerd in rvs, wat voor de groep Fittings inhield: alles wat met rvs-leidingwerk te maken had op het gebied van fittingen.” Schwer Fittings is sinds begin jaren negentig een geheel zelfstandig bedrijf.

18 dochterondernemingen
In 1995 is dus de vestiging in Nederland in de regio Eindhoven voor de Benelux gestart. Inmiddels zijn er achttien dochterondernemingen van Schwer Fittings door heel Europa, in Azië en het midden Oosten

Local for local
De laatste jaren en zeker nu is het principe local for local een belangrijk punt geworden. Daarin profileert Schwer zich ook: Het overgrote deel van het aanbod word in Europa geproduceerd. De productiefaciliteit in Tsjechië is hightech, daar staan de modernste numeriek bestuurde machines, deels in geconditioneerde ruimtes met speciale afzuiging om de luchtkwaliteit voor de operators te verbeteren.

Ontwikkeling en toekomst
De huidige locatie in Nederland biedt nog voldoende ruimte om door te groeien. Niet per se in personeel, maar bijvoorbeeld wel op het gebied van logistiek of het aantal productlijnen. Daarvan staan er een aantal op stapel. Eén is onlangs geïntroduceerd: de ZeroconTM fitting voor extreem vacuüm. Voor de komende tijd verwacht Schwer nog zeker twee nieuwe introducties.

Geschreven door

Schwer Fittings

Schwer Fittings in Nederland is gevestigd in Nuenen bij Eindhoven, centraal gelegen in het marktgebied van deze vestiging: de Benelux. Al meer dan 40 jaar is Schwer actief op het... Lees meer