Trelleborg opent nieuwe inspectiefaciliteit

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Trelleborg Sealing Solutions heeft een speciale klimaatbeheerste inspectiefaciliteit geopend voor de inspectie en validatie van swivel stack seals.

De faciliteit ten behoeve van FPSO (Floating Production Storage and Offloading) relaties wereldwijd is gehuisvest in Nederland, Barendrecht. De faciliteit werd geïnitieerd met als doel een zo hoog mogelijke standaard in de kwaliteit van FPSO afdichtingen.

De faciliteit wordt op een constante temperatuur gehouden om te voorkomen dat er fluctuaties ontstaan in de afmetingen van de afdichtingen, die veroorzaakt kunnen worden door temperatuur schommelingen. Er zijn speciale opslagrekken waar de afdichtingen worden bewaard zodat deze, voorafgaand aan de inspectie, kunnen acclimatiseren.

Er is een op maat gemaakte inspectietafel geïnstalleerd waarop afdichtingen tot 3000mm kunnen worden gemeten. Bovendien is de faciliteit uitgerust met speciale verlichting ter ondersteuning van de visuele inspectie.

Olieveld exploitanten moeten op hun uitrusting kunnen vertrouwen – als een afdichting faalt tijdens een operatie kan dit leiden tot een productie inkomsten verlies van miljoenen dollars. De kwaliteit van de afdichtingen is dus uiterst belangrijk. Wij streven dus voortdurend naar uitmuntende kwaliteit en mede daarom hebben wij deze geëngageerde seal inspectie en validatie faciliteit in het leven geroepen.

Geschreven door

Trelleborg Sealing Solutions Netherlands B.V.

Middels ons uitgebreide leveringsprogamma kunnen wij u een complete oplossing aanbieden op het gebied van afdichtingen en lager materialen. Onze toepassingsgebieden vindt u in o.a.: Automotive, Hydraulische Cilinders, Pneumatiek, Voeding,... Lees meer