Conditiebewaking en digitalisering vormen de toekomst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Production
30 views Last modified: 8 May 2023

Op 29 en 30 maart opent Antwerp Expo haar deuren voor de 12de editie van Maintenance 2017, dé hotspot van knowhow en de innovatiehub rond productiegericht onderhoud in de Benelux.

Zowat elke speler die in de sector van belang is, tekent present op de beurs.
Maintenance 2017 zet maximaal in op kennisoverdracht. Laagdrempelig, dankzij de gratis learnshops, en tegelijk ook op hoog niveau via de betalende conferenties ondersteund door BEMAS en World Class Maintenance.

Een duurzame industriële activiteit begint met een performant beheer van de installaties. De geglobaliseerde economie en toegenomen concurrentie heeft
de nood alleen maar scherper gesteld. De verhoging van de betrouwbaarheid,
levensduur en rentabiliteit staan bovenaan de agenda, ruimte voor storingen of
zelfs het risico op stilstanden is er niet.

Met een bezoek aan Maintenance 2017 verruimen duizenden professionele beslissingsnemers, ingenieurs en technici, actief in een brede waaier van industriële domeinen, dienstverlening en de openbare sector hun horizon en krijgen ze in vogelvlucht een blik op de trends en ontwikkelingen binnen alle domeinen van industrieel onderhoud en productiebetrouwbaarheid. En die technologische ontwikkelingen volgen elkaar in sneltempo op.

Een preventieve onderhoudsstrategie is vandaag niet meer toereikend, condition based onderhoud en smart maintenance vormen de spil in een innovatief, efficiënt en voorspelbaar onderhoudsbeleid anno 2017. Laat dit nu de rode draad zijn in het beursprogramma.

Internet of Things en digitalisering leven sterk in de Maintenancesector. Deze onderwerpen zijn dan ook de pijlers voor het onderhoud van de toekomst, waar efficiëntie door smart maintenance centraal staat.

Vandaar dat we een Conferentie voorzien over de nieuwste digitale tools voor de verdere optimalisatie van onderhoud aan de hand van de onderzoeksprojecten Campione fieldlab en HoTT APP die door World Class Maintenance zijn georkestreerd.

We zullen de vraag naar meer informatie over digitalisering echter ook naar onze Innovatieroute vertalen. De Digital Innovation Tour loopt langs 26 exposanten die oplossingen voorstellen om tot een digitale transformatie te komen. Een ander topic dat sterk leeft is kostenbesparing en het efficiënt inplannen van de onderhoudsteams. Vandaar dat we met BEMAS een Conferentie Asset Management inrichten over de tools en methodieken om een efficiënter assetmanagementsysteem te realiseren.

Ten slotte willen we de bezoekers meer informatie geven over een derde
topic waaraan de doelgroep veel belang hecht: conditiebewaking. Dit onderwerp zal via praktijkgerichte workshops vanuit vier perspectieven worden benaderd: pompen,
elektromotoren, versnellingsbakken en smeringen. Bedoeling is de participanten telkens meer inzicht te geven in faalmechanismen, het belang van een goed ontwerp, de mogelijkheden inzake preventief en predictief onderhoud, potentiële technische verbeteringen, …”

Read moreicon.arrow--dark

Written by

Easyfairs NV

Information about Artexis Easyfairs Read more