Witzenmann Benelux te Oelegem groeit

52 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Door de aankoop van een bebouwd aangrenzend perceel werd de productieoppervlakte bij Witzenmann Benelux aanzienlijk uitgebreid. Een nieuw gebouw zorgt voor de verbinding tussen de beide gebouwen. De logistieke afdeling heeft een meer centrale plaats ingenomen, waardoor de materiaalstormen meer gestroomlijnd verlopen. In het kader van de uitbreiding is de totale opzet van het productieproces opnieuw bekeken en zijn de processen geoptimaliseerd.

Witzenmann Benelux boekt ook groei op het gebied van personeel. In de afgelopen 5 jaar steeg het aantal personeelsleden met ca. 50% tot 200 medewerkers.

General Manager Wilfried Van Esbroeck ziet de toekomst met grote verwachtingen en vol vertrouwen tegemoet: ”Met de uitbreiding van de locatie en de gerealiseerde investeringen zijn we uitstekend voorbereid voor toekomstige uitdagingen. Ook in de toekomst is onze goede service en nabijheid tot de klanten belangrijk. Ons gemotiveerde personeel en de uitstekende teamspirit hebben een groot aandeel in ons succes, waarop wij allemaal terecht trots zijn.”

Productie uitgebreid en geoptimaliseerd
Witzenmann Benelux is een dochteronderneming van de internationale Witzenmann-groep met hoofdvestiging in Pforzheim, Duitsland. De Witzenmann-groep heeft een ambitieuze groeistrategie. In de vestiging te Oelegem legt Witzenmann Benelux de productietechnische en organisatorische basis voor de verdere ontwikkeling binnen de wereldwijde ondernemingsgroep.
Op het gebied van lassen bezit de Belgische dochteronderneming een kenmerkende expertise. Bij de locatie-uitbreiding zijn de klassieke lasprocedures aangevuld met een orbitale laseenheid. Bovendien is er een volledig automatische lasrobot geïnstalleerd (MIG/MAG-lasproces).
Met de inrichting van installaties voor droogtesten en heliumlektesten kan Witzenmann Benelux nu het totale pakket aan noodzakelijke test- en controle-eisen aanbieden.
Dankzij de reinigingsinstallaties en -processen voldoet Witzenmann Benelux eveneens aan de toenemende eisen die worden gesteld aan de technische zuiverheid van onderdelen en componenten.

Witzenmann
Heinrich Witzenmann, oprichter van de onderneming, gaf met de uitvinding van de metalen slang in 1885 de doorslaggevende impuls voor het oprichten van een totaal nieuwe industrietak voor flexibele metalen elementen. Ook nu nog staat de onderneming onder leiding van de familie, inmiddels de vijfde generatie.
Witzenmann geldt als wereldmarktleider van de branche. Circa 4.300 medewerkers in 24 ondernemingen in 19 landen ontwikkelen en produceren flexibele metalen elementen voor de voertuigbouw, de industrie en de lucht- en ruimtevaart. Witzenmann is binnen zijn branche technologisch toonaangevend en heeft, naast een omvangrijk productprogramma, een breed scala van competenties op het gebied van flexibele metalen leidingelementen

Geschreven door

Witzenmann Benelux nv

Witzenmann benelux nv maakt deel uit van de internationale Witzenmann-groep, een snelgroeiend metaalverwerkend productiebedrijf met meer dan 4000 medewerkers verspreid over 19 verschillende landen. Witzenmann is de nummer één in... Lees meer