WAB DYNO-Mill ubm :Nieuwe koelcilinder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: WAB DYNO-Mill ubm :Nieuwe koelcilinder

Een DYNO-MILL maalmolen genereert tijdens het draaien heel wat energie, dus warmt het product in de molen ook snel op.
Om dit te vermijden worden de maalmolens uitgerust met een gekoelde cilinder. Om de koelefficiëntie van deze koelcilinder te verhogen wordt deze bij hoog-energetische DYNO-MILL modellen vaak uitgevoerd in silicone-carbide materiaal.

Voor de nieuwe DYNO-Mill ubm modellen ontwikkelde de Zwitserse fabrikant W.A.Bachofen nu een nieuwe koelcilinder bestaande uit in elkaar passende koelelementen die de warmte-expansie van de materialen handig omzeilt en bovendien koelcapaciteit sterk verhogen.

Deze nieuwe koelcilinder wordt vanaf dit jaar standaard op alle DYNO-Mill ubm productiemolens voorzien. U kan deze nieuwe cilinders eenvoudig herkennen aan de expansieschroeven aan het uiteinde van de molen.

Voor meer informatie over de DYNO-Mill UBM maalmolens kan u terecht bij Eskens Process Solutions (0031 172 468 046) of op `wab-group.com`

Geschreven door

Logo van:WAB DYNO-Mill ubm :Nieuwe koelcilinder

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer