Volledig lek- en emissievrije membraanpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volledig lek- en emissievrije membraanpomp

Wat zie ik nu?!
Zelfs voor veel van onze klanten waar Wanner Hydra-Cell membraanpompen draaien, is de werking en binnenzijde van de pomp nog vrij onbekend. Daarom gaan we er hier wat verder op in.
De Wanner Hydra-Cell pomp is een asafdichtingsloze pomp. De pomp is dus volledig lek- en emissievrij. Veilig voor mens en milieu, een voordeel dat momenteel steeds belangrijker wordt.

Door de volledige scheiding van het vloeistofgedeelte van het aandrijfgedeelte, is de pomp geschikt voor een enorme variatie aan toepassingen.

De Wanner Hydra-Cell membraanpomp dankt zijn naam aan de hydraulische aandrijving achter het membraan: de Hydra-Cell
Maar hoe werkt de pomp nu?
Deze Hydra-Cell bestaat uit een plunjer en veren waarmee de oscillerende beweging van de membranen [diaphragms] wordt opgewekt.
De plunjers worden aangedreven door een roterende wankelschijf [fixed angle cam] op de aandrijfas [drive shaft], dit aandrijfgedeelte ligt in een met olie gevulde behuizing en zet de roterende beweging van de aandrijving om in een lineaire beweging van de plunjers.
Met deze lineaire beweging wordt een constante verplaatsing verkregen waardoor per omwenteling een constant volume door het membraan verplaatst wordt. De membranen zijn op gelijke afstand van elkaar geplaatst en werken sequentieel om een consistente stroom met een lage puls te leveren.
Doordat er altijd een gelijke druk voor en achter het membraan is (immers oliedruk en persdruk zijn aan elkaar gelijk) is het membraan hydraulisch onbelast, zelfs bij hoge drukken. Een betrouwbare en langdurige standtijd van de pomp is hiervan het gevolg.

Kijk voor een uitgebreidere video van de werking op onze site, download op onze site de brochure of bekijk er de nieuwsberichten met voorbeelden van heel diverse toepassingen van de Wanner Hydra-Cell pompen. Even bellen kan natuurlijk ook: 035-6282280.

Meer weten? Bekijk de video. icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Volledig lek- en emissievrije membraanpomp

mburggraaff@promotec.nl

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer