Volgende stap in duurzame productie bij IOI Loders Croklaan

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Volgende stap in duurzame productie bij IOI Loders Croklaan

Al vele jaren loopt IOI Loders Croklaan, de producent van duurzame plantaardige oliën en vetten voor de voedingsmiddelen industrie, voorop in duurzame ontwikkeling van haar producten. Op het productiebedrijf in Wormerveer wordt met de realisatie van een afvalwaterhergebruik-installatie een volgende stap gezet in duurzaam produceren. Het doel is om de huidige te lozen afvalwaterstroom, die nu op het riool wordt geloosd, her te gebruiken tot demiwater en ketelwater voor de palmoliefractionering en -raffinagefabrieken. Dit zal leiden tot het lozen van minder afvalwater, verlaging van inkoop van drinkwater en minder lozing van onthardingszout.

Logisticon Water Treatment heeft opdracht gekregen deze installatie te leveren. Het zal een aaneengesloten systeem vormen met de bestaande demiwater-installatie. De zuivering, met een gemiddelde capaciteit van 360 m3/dag, zal bestaan uit een membraanbioreactor (MBR) op basis van het Berghof BioPulse®-concept (inclusief bioloog van 600 m3 inhoud), gevolgd door een omgekeerde osmose (RO) die het water vergaand zuivert ten behoeve van water-hergebruik. IOI Loders Croklaan heeft gekozen voor het BioPulse®-concept vanwege het lagere energieverbruik ten opzichte van conventionele MBR-installaties. De installatie zal naar verwachting april 2015 in bedrijf zijn.

Geschreven door

Logisticon Water Treatment BV

Logisticon Waterbehandeling voor een complete zuiveringsoplossing Logisticon Waterbehandeling ontwerpt en bouwt in eigen fabriek complete waterzuivering installaties. Ook verhuur van zuiveringen behoort tot de mogelijkheden. Deze installaties zijn bijvoorbeeld voor... Lees meer