Uitbreiding van het Parker Hannifin Transair®

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider op het gebied van bewegings- en besturingstechnologieën, heeft een nieuw en verbeterd assortiment ontwikkeld, dat is afgestemd op de specifieke eisen die aan technische ruimtes worden gesteld, zoals de behoefte aan ruimtebesparing en eenvoudig onderhoud van de apparatuur. Net als bij de bestaande Transair-producten bieden de nieuwe toevoegingen snelheid en gemak bij de installatie, flexibiliteit, modulariteit, veiligheid en prestaties.

Alle producten in het assortiment zijn gemaakt van aluminium en voldoen aan de eisen van ISO 8573: 2001 & 2010 Klasse 1.1.1.1. Dit garandeert dat de vloeistof niet verontreinigd wordt door vaste deeltjes, water, vocht of olie.

Transactieproducten hebben diverse voordelige kenmerken. Omdat ze van aluminium zijn, zijn ze licht van gewicht en toch duurzaam, zijn ze corrosiebestendig en bieden ze een lange levensduur. Bovendien is er geen verf of laswerk nodig. Met minder en compactere producten wordt de installatietijd tot een minimum beperkt. Verder zijn alle producten opgenomen in de Transair CAD bibliotheek en zijn beschikbaar in 2D, 3D & BIM formaten en in ISO en ANSI versies.

Binnen een industrieel pand wordt de vloeistof die in het leidingwerk naar meerdere plaatsen wordt getransporteerd, meestal gegenereerd in technische ruimten zoals de compressorkamer, de vacuümpomp- of gasgeneratie ruimte. In dit cruciale gebied, waar dezelfde configuratie wordt gebruikt als bij de gebruikelijke alternatieven, zijn de kosten van een typische Transair-installatie gemiddeld 10% lager. Bovendien, omdat er minder producten nodig zijn, wordt het aantal bewerkingen om de installatie te voltooien met ongeveer 30% verlaagd en wordt ook het gewicht van het totale systeem aanzienlijk verminderd.

Transactieproducten kunnen worden toegepast in verschillende omgevingen, variërend van technische ruimten tot toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, elektronica, spoorwegen, bouw, logistiek, kunststof- en textielindustrie, als ook in laboratoria en in de farmaceutische industrie.

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Parker zorgt al meer dan 100 jaar voor de verbetering van de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten in vele verschillende industriële en mobiele markten.

Geschreven door

Parker Hannifin BV

Parker Hannifin Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer