TransPort® PT900 Portable Ultrasonic Flow Meter van GE

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: TransPort® PT900 Portable Ultrasonic Flow Meter van GE

GE Oil & Gas introduceert de TransPort® PT900 Portable Ultrasonic Flow Meter, een clamp-on flowmeter voor vloeistoffen. Het ontwerp van de TransPort® PT900 is ontwikkeld in samenspraak met onze klanten en gebruikers heeft geleid tot een geheel nieuwe meetomvormer met applicatie gestuurde gebruikersinterface op een Android-tablet. Daarnaast is de sensormontage op de leiding sterk verbeterd ten opzichte van zijn al succesvolle voorgangers.

Om rekening te houden met de verschillende ervaringsniveaus is de TransPort® PT900 eenvoudig te installeren en intuïtief te gebruiken. Er gaat geen tijd meer verloren aan het installeren en programmeren van de meter. Iedereen kan nu een flowmeting zelfverzekerd uitvoeren in slechts enkele minuten en houd tijd over voor een volgende taak. Ondanks dat het een nieuw ontwerp is, profiteert de TransPort® PT900 van de prestaties van zijn succesvolle voorganger, de Panametrics TransPort® PT878. ”De PT878 heeft een solide reputatie vanwege zijn betrouwbare en nauwkeurige prestaties”, zegt Tom Michalowski, productmanager voor clamp-on meters bij GE. ”We hebben de beste functies van dat product overgenomen en verbeterd. De vereenvoudigde gebruikersinterface en het installatieproces van de TransPort zorgen ervoor dat gebruikers, ongeacht hun ervaringsniveau, de sensoren op de leiding kunnen bevestigen, de elektronica kunnen programmeren om binnen 10 minuten de metingen van de flow of het debiet te kunnen starten.”

De clamp-on techniek van de TransPort® PT900 meet de stroming van de vloeistof aan de buitenkant van de pijp. Hierdoor hoeft het proces niet te worden afgesloten voor installatie. De meter is draagbaar en kan eenvoudig van locatie naar locatie worden verplaatst voor een tijdelijke of langduringe meting of voor controle van een dosering. De robuuste transducers zijn geschikt voor de meeste pijpgroottes, pijpmaterialen en vloeistoffen, variërend van ultrazuiver tot extreem vuil water en geraffineerde koolwaterstofvloeistoffen tot ruwe olie, waardoor het perfect is industrieën variërend van olie & gas en petrochemie tot water/ afvalwater en industrieel.

De voordelen van de TransPort® PT900 zijn:
●Bluetooth® communicatie tussen meetomvormer en tablet voor wireless gebruik.
●Eenvoudig te programmeren met touch screen, meerdere taal mogelijkheden op een standaard Android tablet.
●Snel reagerende sensoren met een ‘ready-to-use’ led-indicatie.
●8 GB geheugen voor datalogging
●Verbeterde nauwkeurigheid (± 1% of reading)
●‘Easy-to-install’ montagetechniek

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Baker Hughes Energy International B.V.

Baker Hughes Energy International B.V. Panametrics is al meer dan 50 jaar een pionier in de sensortechnologie. Met een innovatieve cultuur blijven we oplossingen ontwikkelen voor vocht, zuurstof, vloeistofstroom en gasstroommeting. Onze bewezen technologieën zijn... Lees meer