Tien genomineerden voor WIS-award 2018

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Tien genomineerden voor WIS-award 2018

Water Alliance heeft de tien genomineerde watertechnologiebedrijven bekend gemaakt die tijdens de European Water Technology Week (EWTW; van 24 september tot en met 27 september in Leeuwarden), meedingen naar de prestigieuze Water Alliance Innovation Stimulation Award (WIS) 2018.

De genomineerden zijn: CirTec, Bronwater Zuivering Nederland, FORU-Solution, SolteQ Energy, Hydraloop International, Mijn Waterfabriek, SEMiLLA Sanitation Hubs BV, WLN, Royal Eijkelkamp en SenZ2. In twee pitch-rondes zullen deze bedrijven in september hun innovatie presenteren aan de jury en aan een internationaal publiek. Er staat behoorlijk wat op het spel, want de deelnemers komen niet alleen volop in de internationale schijnwerpers te staan; er kan ook een marketing- en PR-pakket ter waarde van 10.000 euro worden gewonnen.
De WIS-award is een onderdeel van de European Water Technology Week (EWTW), die van 24 september tot en met 27 september in Leeuwarden wordt gehouden. In verband met Leeuwarden-Fryslân culturele hoofdstad 2018 is er een uitgebreid internationaal programma samengesteld met een groot wetenschappelijk congres, een internationaal symposium voor het bedrijfsleven, match make-bijeenkomsten en tal van tours en netwerkbijeenkomsten.
De WIS-award start op maandag 24 september, met een voorronde in Stadsschouwburg de Harmonie, waar alle tien genomineerden hun innovatie presenteren. Op woensdag 26 september volgt een finale, waaruit op hetzelfde moment de winnaar naar voren komt. De locatie voor de finale is het WestCord WTC Hotel Leeuwarden, dat samen met de Harmonie en de WaterCampus Leeuwarden het belangrijkste decor vormt voor de EWTW.
Organisator Water Alliance heeft als kerndoel het stimuleren van nationale en internationale bedrijvigheid van Nederlandse watertechnologie-bedrijven. Focus bij de WIS-award ligt dan ook niet alleen op geniale innovaties, maar ook op de marktkansen daarvan. De kritische vragen van de jury, onder voorzitterschap van Prof.dr.ir. Cees Buisman gaan hier ieder jaar nadrukkelijk op in.

Geschreven door

Water Alliance

De Water Alliance is een uniek samenwerkingsverband tussen overheid, kennisinstellingen én bedrijfsleven op het gebied van water technologie in Nederland. De Water Alliance richt zich vooral op het bedrijfsleven in... Lees meer