Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent deuren in najaar 2020

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent deuren in najaar 2020

In de voormalige havenloods aan de Merwehaven zal Stadshaven Brouwerij Rotterdam in oktober 2020 haar deuren openen. In de Brouwerij komt ook een restaurant, dat zal worden geëxploiteerd door Bierfabriek.

De Stadshaven Brouwerij zal een startcapaciteit hebben van 20.000 HL (2 mln liter bier) per jaar. Naast de bestaande Bierfabriek-bieren (een Blond bier, Amber en een Porter) wordt het assortiment verder uitgebreid met karakteristieke en tegelijkertijd toegankelijke nieuwe bieren. Hiermee wordt de brouwerij de grootste van Rotterdam en een van de grotere ambachtelijke brouwerijen van Nederland.

Het Merwe-Vierhavensgebied (M4H) is een (voormalig) haven- en industriegebied van circa 130 hectare, gelegen aan de noordkant van de Maas. Ooit was het een van de grootste fruithavens ter wereld. Door verplaatsing van havenactiviteiten naar elders in de haven, is er in M4H ruimte voor nieuwe bedrijvigheid.

De hypermoderne brouwerij wordt ‘turn key’ geleverd door Braukon, een vooraanstaande brouwerij-producent uit Zuid-Duitsland. De Stadshaven brouwerij heeft een vergelijkbare capaciteit, net als die van succesvolle craft brouwerijen zoals Jopen, ’t IJ en De Molen en kan het bier zowel in fles, fust als blik afvullen.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark