SSP L-serie lobbenpompen van Gardner Denver

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SSP L-serie lobbenpompen van Gardner Denver

L-serie Lobbenpompen voor elke toepassing.

De SSP roestvaststalen lobbenpompen bieden wereldwijd de juiste oplossing voor een groot aantal procestoepassingen in de levensmiddelen-, genotsmiddelen-, farmaceutische- en chemische industrie.

De L-serie lobbenpompen is ontworpen voor de meest gangbare toepassingen en is ook EHEDG gecertificeerd voor de hoogste reinigingsgraad.
Vloeistoffen met een lage tot hoge viscositeit kunnen worden verpompt met een gelijkmatige productstroom en met lage afschuifkrachten.
Hierdoor zijn de SSP lobbenpompen ideaal voor delicate vloeistoffen met oplossingen van organische vaste deeltjes, zoals crème, schuim, gel, emulsies en andere te verpompen mengsels. De L-serie lobbenpompen is geschikt voor CIP (Cleaning In Place) conform de USA 3A en EHEDG sanitaire standaard.

Voordelen:
Hoog rendement
Laag energieverbruik
Compacte afmetingen
Solide constructie
Front loading seals
Gelijkmatige productstroom
Omkeerbare draairichting
Geringe afschuifkrachten
Delicate productbehandeling
Hygiënisch ontwerp
EHEDG gecertificeerd
Eenvoudig onderhoud
Buitenzijde volledig RVS
100% verfvrij

Prestaties: De L-serie lobbenpompen heeft 6 verschillende pomphuizen met een omslagvolume van 0,17 liter/omw. tot 0,82 liter/omw. Capaciteit tot 49 m3/h. Werkdruk tot 8 bar. Aansluitpoorten van 40 mm tot 80 mm.

Complete pompsets: De lobbenpompen kunnen worden geleverd met een elektromotor met een vast of variabel toerental, gemonteerd op een stalen of roestvaststalen fundatieplaat.

Zuig- en persaansluitingen: uitwendige draadaansluiting volgens de gangbare standaard in DIN 11851, BS4825, ISS/IDF, RJT, SMS en Tri-clamp.

“Frontloading seals”
Alle productafdichtingen zijn bereikbaar via de voorzijde van het pomphuis en volledig uitwisselbaar, zonder de noodzaak om andere pomponderdelen te demonteren. Dit “frontloading seal” principe verbetert de reinigbaarheid, vereenvoudigt de bereikbaarheid en verlaagt de onderhoudstijd aanzienlijk. Dit resulteert in minder productiestilstand en lagere kosten.
Enkel, of eventueel gespoelde, as-afdichtingen zijn leverbaar en kunnen worden uitgevoerd met afdichtingsvlakken van koolstof, roestvaststaal of siliciumcarbide.
De elastomeren welke in contact komen met het medium zijn leverbaar in EPDM of FPM, beide conform FDA.
De unieke expertise van Gardner Denver op het gebied van lobbenpompen en leidingwerkberekeningen in combinatie met uw wensen en productgegevens, staan garant voor uw op maat gemaakte pompsysteem.

Geschreven door

Gardner Denver Nederland BV

In Nederland opereert Gardner Denver Nederland B.V., onderdeel van Ingersoll Rand Inc., vanuit Woerden en Heemskerk met de merken Elmo Rietschle, Robuschi, Nash, Drum, Wittig, Emco Wheaton, Thomas, TODO en... Lees meer