Spindelafdichting, ook voor kleppen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

NMF toont de Pantserafdichting van KSD. Dit zijn een soort mechanische afdichtingen, gebaseerd op het spankegel-principe. De werking berust op het inveren van twee groot gedimensioneerde O-ring aan de buitenzijde van de beide spankegels. De afdichtingen zijn geschikt voor onder andere pompen en roerwerken, waarmee tegen hoogviskeuze vloeistoffen, bitumen, hoge concentratie zand, klevende stoffen, abrasieve stoffen en dergelijke afgedicht kan worden. Door het combineren van een aantal grondvormen zijn er vele verschillende combinaties leverbaar. Groot voordeel biedt het op maat aanleveren waardoor ze zonder aanpassingen van de pomp geplaatst kunnen worden. De afdichting is geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelen- en suikerindustrie, CIP-installaties, raffinaderijen (stoom, bitumen), roerwerken, chemische installaties, verf industrie, enzovoorts.
Bij afdichtsystemen van afsluiters en kleppen is er een probleem dat door slijtage van de pakking en thermische uitzetting en krimp, de afdichting kan gaan lekken. Door extra elasticiteit aan te brengen in de vorm van een verenpakket in combinatie met een voorgeperste afdichtset kan het verslijten van de pakking en de uitzetting en krimp gecompenmseerd worden. Deze combinatie werkt zo goed, dat er goedkeuringen verkregen zijn van TA-Luft (tot 100 bar/ 450 °C), Live-Loading (tot 4.000 bar / 750°C), Fire Safe volgens BS6755 deel2 (tot 160 bar / 750 °C) en BAM (zuurstof)

NMF Techniek, standnummer 1410

Geschreven door

NMF Techniek BV

NMF is gespecialiseerd in het duurzaam oplossen van afdichtingsproblemen en de optimalisatie van afdichtsystemen voor roterende assen en statische afdichtingen. Vele installaties geven lekkages of andere afdichtingsproblemen, die vaak door... Lees meer