Special design pomp voor dubbele doorvoer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Special design pomp voor dubbele doorvoer

Case
Een klant ondervond kwaliteitsproblemen bij de productie van lijmstiften. Het systeem waar onze klant gebruik van maakte kenmerkte zich door een instabiele output van hotmelt, een relatief laag viskeus product. Bovendien had men te maken met te lage capaciteit. Men dacht de problemen zelf op te kunnen lossen door de hotmelt stroom te splitsen. Helaas bracht dit niet de gewenste kwaliteit.

Onze oplossing
Suurmond ontwikkelde een pompsysteem met een dubbelpomp. De synchronisatie met de aandrijving werd middels frequentieregelaars geregeld. Een kosten efficiënte oplossing die in samenspraak met de leverancier van de aandrijving tot stand kwam.
De tandwielpomp die daarvoor werd ingezet betreft een dubbelpomp van MAAG, type EX GPD.
Deze compacte EX GPD kan twee compleet verschillende stromen gelijktijdig verwerken waarbij bovendien doorvoer en drukbereik kunnen verschillen. De pomp wordt verwarmd met verwarmingspatronen. De dubbelpomp en aandrijving zijn samengebouwd op een skid met smalle footprint en beschermingskap.
Suurmond leverde naast het pompsysteem ook een compleet besturingssysteem.

Technische data:
Pomptype Extrex 28-5 GPD van MAAG
Viscositeit Maximaal 30.000 Pas
Temperatuur Maximaal 350°C
Inlaatdruk Maximaal 120 bar

Aandrijving Lenze, inclusief besturingskast en adapters
Samenbouw Speciaal ontwerp skid op stelvoeten voor optimale uitlijning

Meer casesicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Special design pomp voor dubbele doorvoer

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer