Sonopuls HD4000: homogenisator met hoog rendement

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Wanneer twee niet-mengbare vloeistoffen onder normale omstandigheden geen stabiel en homogeen mengsel vormen, dan is een homogenisator nodig om deze stoffen tot een stabiele eenheid (emulsie) te vormen. Deze techniek wordt veelvuldig toegepast in verschillende industrieën. Bijvoorbeeld bij het produceren van levensmiddelen, medicijnen en cosmetica. Vaak wordt het homogeniseren in deze industrieën op grote schaal uitgevoerd, zodat de kosten per eenheid beperkt blijven en de producten concurrerend in de markt gezet kunnen worden. Voorafgaand aan het productieproces wordt echter veelvuldig getest. Binnen deze testfase worden voor de vele kleine volumes gebruik gemaakt van ultrasone homogenisatoren. Op deze manier kunnen eenvoudig verschillende batches met elkaar vergeleken worden zodat er uiteindelijk een optimaal product op de markt gebracht kan worden. Naast het maken van stabiele emulsies, kunnen homogenisatoren nog voor andere doeleinden gebruikt worden. Een homogenisator kan helpen bij het prepareren van monsters binnen een scheikundig proces, chemische reacties versnellen en ook kunnen vloeistoffen hiermee worden ontgast.

Sonopuls is een van de merken van de Duitse fabrikant Bandelin die zich gespecialiseerd heeft in het ontwikkelen van ultrasone homogenisatoren met een hoog rendement. Deze apparatuur wordt vaak gebruikt in laboratoria. Met de nieuwste generatie Sonopuls kunnen de verschillende toepassingen nog efficiënter en nauwkeuriger worden uitgevoerd. Ten opzichte van de vorige series kan de Sonopuls hd4000 serie ideaal ingezet worden bij batch verwerking. Vanaf de Sonopuls hd3000serie kunnen alle homogenisatoren negen programma’s opslaan zodat reproduceerbaar processen gevoerd kunnen worden. Zo kunnen de instellingen van de homogenisator exact hetzelfde blijven terwijl de vloeistoffen getest kunnen worden in verschillende verhoudingen. De Sonopuls ultrasone homogenisatoren worden gebruikt bij volumes tot ruim 2 liter.

A.D. Jansen Zwolle B.V. heeft als distributeur van Sonopuls producten de kennis om u meer inzicht te geven in de specificaties van homogenisatoren en wat dit voor uw organisatie kan betekenen. Ook met betrekking tot ultrasone reiniging helpt A.D. Jansen Zwolle B.V. u graag verder. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op of breng een bezoek aan stand 7E067 op de WoTS-beurs in Utrecht van 4 tot en met 7 oktober a.s.

Geschreven door

A.D. Jansen Zwolle B.V.

A.D. Jansen Zwolle BV is al tientallen jaren uw vertrouwde partner voor professionele oplossingen met behulp van ultrasone techniek voor laboratoria en industrie. Als ultrasoon specialist werken we nauw samen... Lees meer