SandPiper Evolution, laagste luchtverbruik in de markt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: SandPiper Evolution, laagste luchtverbruik in de markt

SandPiper heeft de prestaties van de ‘Standard Duty’ lucht gedreven membraanpompen verder geoptimaliseerd met de nieuwe Evolution serie. De 2” en 3” pompen (S20 en S30) hebben een engineering evolutie ondergaan, zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid en het vertrouwde productontwerp. Innovaties hebben de prestaties verhoogd en het luchtverbruik substantieel gereduceerd.

De vernieuwde engineering van de Evolution serie vindt men terug in de interne geometrie van de pomp en het luchtsysteem. Deze wijzigingen zorgen voor een optimale efficiency van de flow en minimaal luchtverbruik. De nieuwe S20 is marktleider in maximale stroomsnelheid met een capaciteit tot 32% hoger dan de competitie en het laagste luchtverbruik in zijn klasse.

Het luchtverbruik van de S30 ligt zelfs tot 67% lager dan vergelijkbare modellen in de markt. Hetgeen de belasting op uw persluchtsysteem aanzienlijk verkleind en de totale bedrijfskosten substantieel verlaagd.

De SandPiper S20 en S30 Evolution pompen worden vervaardigd in aluminium, roestvaststaal en gietijzer.

Onderhoudsgemak
Het luchtdistributiesysteem van een lucht gedreven membraanpomp is het meest onderhoudsgevoelige onderdeel van de pomp. SandPiper pompen beschikken over het unieke, gepatenteerde SandPiper ESADS+ systeem. Dit systeem biedt volledig toegang tot het luchtdistributiesysteem zonder dat pomp uit het leidingwerk gehaald hoeft te worden. Een onderhoudsklus van 55 minuten wordt hiermee teruggebracht tot slechts 5 minuten.

Geschreven door

AxFlow BV

AxFlow B.V. is een gerenommeerde verkoop-, engineering-, en service-organisatie die sinds 1960 gespecialiseerd is in de verkoop van kwalitatief hoogwaardige speciaalpompen, mixers, doseerapparatuur en complete installaties. AxFlow levert o.a.: –... Lees meer