Rhosonics lanceert SDM dichtheidsmeter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Rhosonics lanceert SDM dichtheidsmeter

Rhosonics heeft vorige week met trots zijn nieuwe product, de SDM Slurry Density Meter, gelanceerd. SDM is een meetinstrument die specifiek ontworpen is om de dichtheid te meten van slurries. Één van de meest unieke eigenschappen van de SDM is dat de dichtheidsmeter ultrasone technologie gebruikt om de dichtheid te meten. In de industrieën waar de SDM kan worden toegepast, wordt van oudsher voornamelijk met nucleaire dichtheidsmeters gewerkt. De nucleaire technologie stuit echter op een strenger wordend milieubeleid en heeft in toenemende mate problemen met wetgeving. De SDM is de volgende generatie van niet-nucleaire dichtheidsmeters en is sinds vorige week beschikbaar om te bestellen bij Rhosonics.

De voorganger van de SDM, Model 9690, was de eerste dichtheidsmeter met ultrasone technologie die succesvolle meetresultaten behaalde in slijtagegevoelige slurries. Dit instrument wordt wereldwijd gebruikt in de mineraalwinning en op baggerschepen. De Model 9690 dichtheidsmeter is uitgegroeid tot één van de succesvolste producten van Rhosonics in de afgelopen jaren.

Willem de Jong, directeur van Rhosonics, over de ontwikkeling van de SDM dichtheidsmeter: ”Bij Rhosonics zagen we een toenemende vraag voor onze model 9690 dichtheidsmeter. Deze groeiende vraag kwam voornamelijk uit industrieën waar de dichtheid van slijtagegevoelige slurries gemeten moet worden, zoals in de baggerindustrie. Door de waargenomen groei hebben wij het afgelopen jaar besloten om onze R&D afdeling voornamelijk te laten focussen op productontwikkeling die gericht is op oplossingen voor de bagger en mijnindustrie. In deze industrieën wil men normaliter dichtheid meten in slijtagegevoelige slurries, dit zijn omstandigheden waar onze nieuwe niet-nucleaire SDM dichtheidsmeter het beste presteert.”

Voor meer informatie over de SDM dichtheidsmeter kunt u kijken op de website van Rhosonics.

Geschreven door

Rhosonics Analytical B.V.

Rhosonics Analytical ontwerpt, produceert en levert hoogwaardige ultrasone sensoren en analysers voor vloeistof en slurrie toepassingen in de mijnbouw, bagger en FPD industrie. Het bedrijf werkt samen met vele system... Lees meer