Retraction tool voor thermische flowmeter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Retraction tool voor thermische flowmeter

Model FT-1 van Fox Thermal Instruments is nu leverbaar met een ”retraction tool”. Met deze oplossing kan een insteek thermische flowmeter in een leiding geplaatst worden welke onder druk staat (tot 150 PSI / 10 bar). Het proces hoeft dan niet onderbroken te worden, hetgeen betekent dat er geen productieverlies hoeft plaats te vinden.

Thermische gasflowmeters meten de gas massaflow, zonder daarvoor druk- en temperatuurcompensatie nodig te hebben. Het aanschaffen en installeren van extra druk- en temperatuurtransmitters en flowcomputer kan achterwege blijven, hetgeen sterk kostenbesparend is. Het instrument heeft geen bewegende delen en is daardoor onderhoudsvriendelijk. Het drukverlies over een insteekflowmeter is nihil. Thermische gasmassaflowmeters hebben een lage Total Cost of Ownership (TCO).

Geschreven door

Teesing BV

Door de recente overname van de firma A-B-T techniek heeft Teesing nu een uitgebreid pakket flowmeters en kennis in huis van de toepassing van flowmeters in vrijwel elke industrie. Daarnaast... Lees meer