PROFINET-versie van Fortress amGard Pro range

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: PROFINET-versie van Fortress amGard Pro range

Fortress Interlocks brengt nu ook Profinet-versie van robuuste amGard Pro range op de markt.

Fortress Interlocks heeft zijn reeds bestaande amGard Pro productgroep nu uitgebreid met een Profinet-uitvoering. Ook deze variant van de amGard Pro productgroep is speciaal ontwikkeld om goed te blijven functioneren onder de meest zware industriële omstandigheden. Met een vergrendelingskracht van 10.000N en een zeer robuuste RVS kopmodule blijft deze schakelaar jarenlang probleemloos functioneren onder de meeste zware industriële omstandigheden zoals trillingen, stof en vuil. Met deze uitbreiding van het amGard Pro assortiment brengt Fortress Interlocks de meeste robuuste netwerk-veiligheidsschakelaar op de markt.

Profinet is ’s werelds meest geavanceerde industriële ethernet-systeem voor het transporteren van real-time data tussen besturingsapparatuur zoals PLC’s en field devices (waaronder veiligheidsschakelaars). Met behulp van de Profinet geschikte veiligheidsschakelaar ​​kan de bedrading voor ieder field device worden verminderd. Doordat de veiligheidsschakelaar is uitgevoerd met vier quick disconnectors (twee voor data en twee voor voeding) kan middels “Daisy-chain” veel bekabeling worden bespaard. Tevens worden ontwerp-, engineerings-, inbedrijfstellings- en onderhoudskosten aanzienlijk verminderd. Naast Profinet kan de door Fortress Interlocks ontwikkelde schakelaar worden gebruikt op Ethernet IP netwerken.

Profinet biedt een ongekend niveau van foutdetectie welke zorgt voor een drastische vermindering van downtime in de productie. Geautoriseerd personeel heeft daarnaast op afstand toegang tot het netwerk, waardoor ingenieurs systeemfouten kunnen diagnosticeren zonder dat ze ter plaatse zijn.

Alle amGard Pro veiligheidsschakelaars kunnen daarnaast worden voorzien van een veiligheidssleutel die verplicht moet worden uitgenomen door de operator die de beveiligde zone betreedt. De machine kan niet herstart worden totdat de veiligheidssleutel is teruggebracht naar de oorspronkelijke positie buiten het gevaarlijke gebied. Wanneer meerdere operators de beveiligde zone betreden kan de veiligheidssleuteladapter worden vergrendeld middels een hangslot. Hiermee kan iedere operator een hangslot aan de veiligheidsschakelaar koppelen voor vergrendelingsdoeleinden

Geschreven door

Unique Safety Products

Providing Safety Unique Safety Products is de leverancier van kwalitatief hoogwaardige veiligheidssystemen voor de Nederlandse industrie. Onze producten zijn getest tot meer dan 1.000.000 handelingen en ontworpen voor jarenlang probleemloos... Lees meer