Probst Und Class EVA-vacuüm ontluchters

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Probst Und Class EVA-vacuüm ontluchters

PUC EVA-vacuüm ontluchters worden gebruikt voor de continue ontluchting van vloeibare en pasta-achtige producten. Zo kunnen deze units bijvoorbeeld alle vetten van categorie NLGI 0-6 verwerken, maar ook voedingsmiddelen (bijv. Mayonaise, ketchup, mosterd, sauzen, jam, pasta`s, enz.), Chemicaliën, lotions en suspensies.
PUC EVA-vacuüm ontluchters worden daarom in zeer verschillende sectoren gebruikt, waaronder de farmaceutische, chemische / petrochemische, cosmetica- en voedingsmiddelenindustrie. De uitvoering van de ontluchter wordt natuurlijk afgestemd op het product en de sector waarvoor die gebruikt wordt.
Het ontluchten gaat als volgt : Het te ontluchten product wordt ingebracht in het vacuümvat en stroomt langs de binnenwanden van het vat als een dunne film ( of in druppelvorm) naar beneden en verlaat het vat via een trechtervormige uitloop.
Door dit proces wordt het oppervlak van het product vergroot, en worden de diffusiepaden verkort. Gassen (zoals zuurstof) die fijn in het product kunnen verdeeld zitten of zich aan vaste deeltjes gehecht hebben, komen zo vrij en kunnen zeer effectief verwijderd worden. De temperatuur van het product blijft tijdens dit proces ongewijzigd.

De grootte van het vacuümvat hangt af van de vereiste capaciteit en van de viscositeit en de oppervlaktespanning van het product, want deze eigenschappen beïnvloeden het ontluchtingsgedrag van het product. Het toevoersysteem van de EVA ontluchter word aangepast aan deze kenmerken.

PUC EVA-vacuümontluchters zijn ook beschikbaar voor volledig geautomatiseerde continu verwerkingsprocessen. Voor meer informatie kan u bij Eskens Process Solutions terecht via

Geschreven door

Logo van:Probst Und Class EVA-vacuüm ontluchters

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer