Problemen met uw persluchtvoorziening?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Problemen met uw persluchtvoorziening?

Ontdek hoe u problemen met de persluchttoevoer kunt vaststellen met behulp van het Sentronic HD proportionele ventiel voor drukregulatietoepassingen met hoge nauwkeurigheid, welke gereed is voor Industrie 4.0.

Als de ingangsdruk op uw machine daalt, is dit niet altijd direct zichtbaar totdat u prestatieproblemen of een niet-conform product ziet. Het maakt niet uit welke druk u voor het ventiel instelt, want het kan deze druk niet bereiken zolang de inlaatdruk te laag is. Als het niet tijdig wordt opgemerkt kan dit afval of schrootmateriaal betekenen, en in sommige toepassingen veiligheidsproblemen. Als u merkt dat er een probleem is, kan het diagnosticeren van de fout tijd kosten wat een langere stilstand betekent.

De ASCO Sentronic HD serie 616 proportionele ventielen van Emerson heeft een sensor om de toevoerdruk op het ventiel te meten. Als de ingangsdruk lager ligt dan de ingestelde druk, wordt er een alarm ingesteld in de Data Acquisition Software (DaS) die vervolgens naar de PLC kan worden verzonden. Dit zorgt voor een gemakkelijke en vroegtijdige detectie en diagnose van de storing, wat minder verlies en minder downtime betekent.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer