Power to Ammonia – Produceren van CO2-vrije ammonia

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Power to Ammonia – Produceren van CO2-vrije ammonia

Samen met haar partners van het Power to Ammonia (P2A) project heeft ISPT onlangs met succes een haalbaarheidsstudie afgerond naar de opslag van hernieuwbare energie in ammoniak (NH3) voor drie business cases. De studie werd uitgevoerd in opdracht van de Topsector Energie onder het programma Systeemintegratie.

Gedreven door ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen en het verhogen van de productie van hernieuwbare energie (bijvoorbeeld wind- en zonne-energie), zijn partijen in de energiesector samen met de chemische industrie op zoek gegaan naar innovatieve manieren om CO2-vrije ammoniak te produceren. Deze ammoniak kan gebruikt worden om vraag en aanbod van hernieuwbare energie in evenwicht te brengen zonder terug te hoeven vallen op fossiele brandstoffen.

De studie toont aan dat de elektrochemische productie van ammoniak uit hernieuwbare energie een waarschijnlijke optie is en ook een veelbelovende oplossing biedt voor grootschalige seizoensopslag en import van hernieuwbare energie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Proton Ventures

Proton Ventures heeft veel ervaring in het bouwen en uitwerken van pressurized & gekoelde ammoniak terminals. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in opslagconcepten voor chemische en vloeibare meststoffen voor agricultuur en... Lees meer