Pompen en doseersystemen voor kleurstofdosering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pompen en doseersystemen voor kleurstofdosering

Kleurstoffen worden gebruikt om eindproducten te kleuren. Deze worden vaak gedoseerd in de vorm van intensief vloeibare kleuren bij lage debieten. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in de papierindustrie, voor de productie van wasmiddelen maar ook in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Hoge kwaliteit kleuring:
Het doseren van kleurstoffen in een continu proces vereist een heel constante en pulsatie-vrije dosering om een homogene kleur in het eindproduct te bewerkstelligen en dat is absoluut noodzakelijk voor een hoge kwaliteit kleuring.

Tandwielpompen en doseersystemen:
Het gebruik van tandwielpompen zorgt voor deze pulsatievrije dosering. Gecombineerd met een toegewijd meetsysteem voor de volumestroom, kunnen kleurstoffen gedoseerd worden met een nauwkeurigheid van « 0,3%.

Met deze systemen is het mogelijk om de noodzakelijke doseercapaciteit te minimaliseren waarmee u productiekosten kunt beperken.

Voor deze toepassing heeft Suurmond verschillende pomptypes geleverd. Zowel HNP-M, GATHER, MAAG alsook MAHR pompen en complete doseersystemen. Doseersystemen kunnen eventueel plug & play geleverd worden, met een doseernauwkeurigheid van 0,3% of beter.

Procesdata*:
• Volumes van 60 µl/u tot 600 l/min en meer
• Viscositeit van 0,3-40.000 mPas
• Temperaturen tot 320 °C
• Drukbereik tot 200 bar

*) Grenzen kunnen variëren per gebruikt pomptype en materialen.

Meer infoicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Pompen en doseersystemen voor kleurstofdosering

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer