Polyfluor Plastics levert nu ook ZX100-K in blauw

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Polyfluor Plastics levert nu ook ZX100-K in blauw

De succesvolle kunststof ZX100-K welke veel toepast wordt in machines voor de voedselverwerking, is nu in ook leverbaar in de optisch detecteerbare kleur blauw.
Kunststof machineonderdelen die in contact komen met voedingsmiddelen mogen geen giftige stoffen afgeven. Om enig gezondheidsrisico uit te sluiten zijn er wereldwijd regels opgesteld;
· FDA (Food and Drug Administration)
· EU10/2011; deze strenge verordening vereist dat kunststof dat in contact komt met levensmiddelen getest dient te worden op migratiestoffen welke uit kunststoffen kunnen komen.
ZX-100K voldoet aan de EU10/2011 norm en is sinds kort ook leverbaar in de kleur blauw. In de voedingsmiddelenindustrie is de vraag groot naar blauw gekleurde kunststoffen vanwege de optische detecteerbaarheid.

ZX-100 is een kwalitatief hoogwaardige kunststof met uitstekende mechanische eigenschappen met een groot toepassingsgebied door o.a. het temperatuurbereik tot 110°C. Enkele toepassingen zijn: lagers, rollen, spindelschroeven, schrapers, tandwielen en vormplaten.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Polyfluor Plastics bv

Polyfluor Plastics BV is al meer dan 35 jaar dé fluorkunststofspecialist in de Benelux. Fluorkunststoffen worden in vrijwel elke industrietak gebruikt vanwege de lage wrijvingscoëfficiënt, de chemische resistentie en de... Lees meer