Polyfluor Plastics duale PTFE/FEP krimpslangen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Polyfluor Plastics duale PTFE/FEP krimpslangen

Krimpslangen zijn verkrijgbaar bij Polyfluor Plastics in verschillende maten, materialen en kleuren. Onze range bestaat uit de materialen: PTFE, FEP, PFA, Polyolefin, Viton, Kynar, PEEK of PVDF.

Een speciale uitvoering uit de range van de fluorpolymeren krimpslangen is de duale krimpslang. Een duale krimpslang bestaat uit 2 lagen; de buitenste laag is PTFE en de binnenlaag bestaat uit FEP.

De PTFE krimpkous smelt bij een verwerkingstemperatuur van ± 340°C. Doordat het smeltpunt van FEP veel lager ligt (160°-220°C) wordt de FEP tijdens het verwerkingsproces semi-vloeibaar. Hierdoor hecht de FEP zich aan het ‘voorwerp’ en houdt men na afkoeling een dichte coating over. Het onderdeel is dan volledig ingekapseld met een fluorpolymeer.

Dit type krimpkous is bij uitstek te gebruiken wanneer een voorwerp/buis/diameter volledig afgesloten dient te worden van bijvoorbeeld vocht of chemicaliën. Veelal worden ze gebruikt voor het maken lucht- en vochtbestendige kabelverbindingen.

PTFE/FEP krimpslangen zijn leverbaar op standaard lengtes van 1,22 mtr/stk in naturel uitvoering. Andere lengtes en/of kleuren zijn op aanvraag mogelijk. Hierbij dient men wel rekening te houden met minimale productiehoeveelheid en/of -afname.

Geschreven door

Polyfluor Plastics bv

Polyfluor Plastics BV is al meer dan 35 jaar dé fluorkunststofspecialist in de Benelux. Fluorkunststoffen worden in vrijwel elke industrietak gebruikt vanwege de lage wrijvingscoëfficiënt, de chemische resistentie en de... Lees meer