Pneumatische pinch valve optimaliseert batchproductie voor eenmalig gebruik

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pneumatische pinch valve optimaliseert batchproductie voor eenmalig gebruik

Emerson`s nieuwe ASCO serie 273 pneumatische pinch valve (slangafsluiter) beschikt over een innovatief ontwerp voor een verbeterde slangretentie en langere levensduur – ideaal voor de life sciences en voedsel- en drankenindustrie.

Emerson heeft haar ASCO™ Serie 273 Pinch Valve voor de life sciences-markt geïntroduceerd. De nieuwe serie breidt het uitgebreide pneumatische afsluiteraanbod van Emerson uit naar eenmalige batchtoepassingen in bioreactor- en gistingstanks, tangentiële flow filtratie (TFF), chromatografische skids en andere laboratoriumtoepassingen voor geneesmiddelen.

De Series 273 beschikt over een innovatief knijpmechanisme dat stevig verankerd is voor een betere retentie van de slang en elimineert breuk of schade aan de zachte slang. Het bevat ook een veiligheidsbescherming om blootstelling aan bewegende delen te voorkomen, evenals een handmatige override-functie waarmee operators de slang kunnen inbrengen of verwijderen zonder de afsluiter te bedienen tijdens een ongeplande batchwisseling. “Niet alleen zorgt dit verbeterde afsluiterontwerp ervoor dat operators veilig zijn, maar het versnelt ook de installatie, verlaagt de kosten en maakt onvoorzien onderhoud zeer eenvoudig”, zegt John Perry, Vice-president Global Business Development van de ASCO-afsluiters van Emerson.

De serie 273, een pneumatisch bediende slangafsluiter, maakt geen contact met procesmedia, heeft een hoge levensduur en biedt een betrouwbare knijpkracht bij herhaald gebruik. De serie is verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium en 316 roestvast staal en is geschikt voor begassing met peroxide en bevat een optie voor positie-indicatie voor feedback van de aan / uit-status van de afsluiter.

Specificaties zijn onder meer:
* 2-weg normaal open (NO) en normaal gesloten (NC)
* Buitendiameter slang (OD): 3/8″ – 1″
* Slanghardheid: 55-80 Shore A
* Max. mediumdruk: 6 bar
* Stuurdruk: 4,8 tot 10 bar
* Afsluiterpositie detectie: open of gesloten

De Series 273 richt zich op batches voor eenmalig gebruik in de farmaceutische en biofarmaceutische markten, maar is ook geschikt voor de productie van voedingsmiddelen en dranken. De pinch valve kan worden bediend met behulp van de ASCO™ Serie 501 of Aventics™ AV Serie pneumatische ventieleilanden en ASCO 580 CHARM-elektronica, die naadloos kan worden geïntegreerd in het DeltaV™ DCS.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer