Picomag: de flowmeter in zakformaat

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Picomag: de flowmeter in zakformaat

In industriële procesmetingen en -automatisering is steeds meer vraag naar eenvoudige, betrouwbare en onderhoudsvrije meetinstrumenten in zakformaat.

De nieuwe Picomag van Endress+Hauser voldoet volledig aan deze vereisten. De Picomag meet niet alleen de flow van elektrisch geleidende vloeistoffen, maar ook de procestemperatuur. Bovendien biedt Picomag klanten eenvoudige inbedrijfstelling via Bluetooth met de SmartBlue-app, evenals naadloze systeemintegratie dankzij de IO-Link-technologie. Dit zorgt ervoor dat Picomag klaar is voor industrie 4.0.

Of het nu gaat om het meten en registeren van koelwater of warmwater, dankzij het compacte design is de flowmeter inzetbaar in leidingdiameters van DN15 t/m DN50. De meters zijn leverbaar met verschillende procesaansluitingen zoals NPT-draad, Gasdraad, binnendraad en zelfs Tri-Clamp. Bent u op zoek naar een flowmeter met een 0,2% reproduceerbaarheid dan is Picomag de meest economische oplossing voor uw toepassing. Picomag kan ingezet worden voor mediumtemperaturen –10 tot +70 °C, druk tot maximaal 16 bar en een maximaal meetbereik van 750 l/min.

De robuuste Picomag behuizing is gemaakt van roestvrij staal (IP65/67) en leverbaar in twee uitvoeringen.
Links: DN 15 (½”), DN 20 (¾”), DN 25 (1”); rechts : DN 50 (2”).

Helder display met diagnose veld
Het grote en gebruiksvriendelijke display geeft direct de actuele flow, temperatuur en totaalteller weer. Proces gerelateerde foutmeldingen zoals gedeeltelijk gevulde leiding of temperatuur buiten specificaties, worden via diagnosesymbolen conform de Namur ne 107 standaard op het scherm weergegeven. Het scherm roteert automatisch voor de juiste uitlezing ongeacht of u de meter in een horizontale of verticaal pijp monteert. Om de configuratie parameters te bekijken volstaat een simpel klopje op de behuizing.

Draadloze communicatie en inbedrijfstellen via Bluetooth
Via Bluetooth verbinding en onze gratis SmartBue App kunt u tot 10 m afstand van de meter deze probleemloos programmeren. Dit biedt als voordeel dat u de meters in uw leidingwerk zelfs op hoogte kunt monteren, en de meters, zodra er flow is, kunt optimaliseren zonder steigers of andere hulpmiddelen. De SmartBlue App is beschikbaar voor Android en iOS.

Optimale system integratie met IO-Link technologie
Picomag is standard voorzien van IO-link voor digitale communicatie. Deze digitale communicatiestandaard is 10 jaar geleden ontwikkeld en kan naadloos gecombineerd worden met bestaande veldbussystemen. Hiermee krijgt u maximale flexibiliteit om Picomag in uw bestaande systeem te integreren. Met de laatste versie IO-link software is het vervangen bij defect nog eenvoudiger geworden, u hoeft zich geen zorgen meer te maken over de instellingen, deze worden vanuit uw systeem naar de meter gestuurd en u bent weer online.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Picomag: de flowmeter in zakformaat

Endress+Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer