Pentair lanceert hygiënische centrifugaalpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pentair lanceert hygiënische centrifugaalpompen

De Brau Beviale 2016 (8-10 november) in het Duitse Nuremberg bood Pentair het perfecte platform voor de lancering van zijn SP-gamma van hygiënische centrifugaalpompen voor toepassingen in de voedingsmiddelen- en drankensector.

De pompen van de nieuwe generatie werden ontwikkeld voor continue werking met dunne vloeistoffen die een viscositeit hebben tot 500 mPas, en zijn geschikt voor proces- en CIP/SIP-toepassingen. Product wordt zeer voorzichtig en gelijkmatig verpompt waardoor de pompen ook ideaal zijn voor toepassingen met gevoelige producten zoals melk en room of gist. De pompen kunnen een debiet aan tot 160 m3/h en bieden een opvoerhoogte tot 75 mwk.

Belangrijke kenmerken van de nieuwe SP-pompen zijn een hoogwaardige roestvrijstalen constructie (alle componenten die in contact komen met product, zijn van roestvrij staal (1.4404/316L)) en een geoptimaliseerd hydraulisch ontwerp van de pompbehuizing en het schoepenrad, gecombineerd met een zeer glad oppervlak. Dankzij die combinatie zijn de pompen zeer goed te reinigen en zeer efficiënt. Het energieverbruik daalde in vergelijking met vroegere modellen.

De hygiënische centrifugaalpompen van Pentair, die verkrijgbaar zijn met motoren volgens de IEC-norm en een ruim gamma dichtingsringen, laten zich flexibel en precies aanpassen aan de specifieke vereisten van klanten, met een lagere Total Cost of Ownership als resultaat.

De compacte, onderhoudsvriendelijke constructie van de pompen maakt een snel en vlot onderhoud zonder speciaal gereedschap mogelijk. Het zorgt ervoor dat de benodigde tijd en manuren sterk afnemen en downtime tot een minimum wordt beperkt.

Geschreven door

Pentair Südmo/Haffmans

Pentair Südmo/Haffmans levert de volgende producten: Südmo: hygienic process equipment, and an extensive range of stainless steel sanitary and aseptic valves and fittings, complete manifolds and prefabricated units for the... Lees meer