Parker-Prädifa FlexiCase® Afdichtingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Parker-Prädifa FlexiCase® Afdichtingen

Parker Hannifin, wereldwijd marktleider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologie, heeft een afdichtingstechnologie voor veeleisende rotatietoepassingen in zware omstandigheden ontwikkeld. Slijtage, chemische bestendigheid en wrijvingswarmte zijn veel voorkomende oorzaken van storingen bij traditionele lipafdichtingen. Waar temperatuur, druk en omgevingsomstandigheden de mogelijkheden van doorsnee rotatieafdichtingen overschrijdt, kan de FlexiCase® afdichtingen het gat tussen conventionele lipafdichtingen en hoogwaardige mechanische afdichtingen tegen lage kosten overbruggen.

FlexiCase® rotatieafdichtingen zijn unieke samenstellingen ontworpen voor het afdichten van de meest veeleisende rotatietoepassingen waarbij het gebruik van afdichtingen gemaakt van elastomeren niet toereikend is. Deze bestaan uit één of meerdere afdichtingslippen aan de binnenste diameter die dynamisch afdichten op de as en een metalen behuizing aan de buitenste diameter voor het statisch afdichten met een persverbinding in de boring. Een extra afdichting is geplaatst tussen de lagen van de afdichtingslippen en behuizing voor het afdichten van potentiële leksporen en het compenseren van uitzettingsverschillen.

Geschikt voor toepassingen met significant hogere oppervlaktesnelheden
Aangezien FlexiCase® afdichtingen, met enkele uitzonderingen, niet veer-geactiveerd zijn, zijn de contactkrachten op de radiale lip lager dan bij bijvoorbeeld bij rotatie FlexiSeals® (veer-geactiveerde PTFE afdichtingen). Dit stelt de afdichting in staat om te functioneren bij veel hogere oppervalktesnelheden tot wel 70 meter per seconde. FlexiCase® afdichtingen zijn vervaardigd uit een variëteit van PFTE composieten en andere toepasbare kunststoffen.

Ontworpen voor veeleisende omstandigheden in verschillende markten
De combinatie van een robuuste metalen omhuizing en unieke samenstellingen van PTFE afdichtingselementen maakt deze afdichting toepasbaar voor gebruik in omstandigheden waar extreme temperaturen, oppervlaktesnelheden en chemische bestendigheid een rol spelen. Deze omstandigheden zijn kenmerkend voor compressoren, speciale pompen, hydraulische motoren, etc. Toepassingen variëren van de automotive industrie tot de luchtvaart, olie en gas, levens- en geneesmiddelen, semiconductor en elektronica en een verscheidenheid aan algemene industriële toepassingen.

Aangepast ontwerp
Iedere FlexiCase® afdichting is aangepast om te voldoen aan de vraag naar specifieke afdichtingsuitdagingen. Meervoudige lippen, schraper lippen, back-up elementen en ingebouwde metalen veren zijn slecht enkele voorbeelden van mogelijke combinaties voor afdichtingssamenstellingen.

Geschreven door

Parker Hannifin BV

Parker Hannifin Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer