Parker P1D-C cilinders bieden snelle reiniging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Parker P1D-C cilinders bieden snelle reiniging

Parker, wereldwijd marktleider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologie, lanceert haar P1D-C Ultra Clean en P1D-C Pro Clean pneumatische cilinders. De cilinders hebben geen plaatsen waar vuil zich kan ophopen, zoals uitsparingen, groeven of gaten, en zijn daarom goed en snel te reinigen, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. De cilinders bieden de gebruikers een sterk gereduceerde onderhouds- en uitvaltijd.

De P1D-C Ultra Clean versie bestaat uit een buisprofiel gemaakt van geanodiseerd aluminium. Hierdoor bestaat de cilinder uit vier volledig gladde oppervlaktes zonder uitsparingen zodat verontreiniging aan het cilinderoppervlak wordt vermeden. De volledig afgedichte cilinder is dus ideaal voor toepassingen waarbij hygiëne en reinigingsgemak een belangrijke rol spelen, zoals in de voedingsmiddelenindustrie. De P1D-C cilinders zijn voorzien van voedselveilige smering welke erkend wordt door de voedingsmiddelenindustrie.

De P1D-C Pro Clean versie maakt gebruik van hetzelfde profiel, maar aan één zijde heeft deze twee uitsparingen waar sensoren geplaatst kunnen worden. De andere drie zijdes zijn glad. De Pro Clean is ontworpen voor onder andere de verpakkingsindustrie.

De P1D-C cilinders zijn beide beschikbaar in diameters van 32 tot 125 mm en met slaglengtes tot 2800 mm. De geluidsarme en chemisch resistente cilinders zijn ontwikkeld volgens de ISO 15552 standaard, waardoor deze internationaal inzetbaar zijn. Het ontwerp en de bouw is geheel conform de regels van de voedingsmiddelenindustrie. Deze zijn ontwikkeld door EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group), waarvan Parker actief lid is.

Geschreven door

Parker Hannifin BV

Parker Hannifin Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën:... Lees meer