OPTISONIC 4400 ultrasone flowmeter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
51 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: OPTISONIC 4400 ultrasone flowmeter

Met de nieuwe Optisonic 4400 introduceert KROHNE een inline ultrasone flowmeter voorzien van 2 meetpaden, toepasbaar in extreem warme of koude procesomstandigheden. Beschikbaar in twee uitvoeringen: hoge temperatuur (HT) en hoge druk (HP).
Dankzij de volledig vrije doorlaat en de grote dynamische meetrange, verschaffen beide Optisonic 4400 uitvoeringen een uitstekende lange termijn stabiliteit, met een minimum aan bedrijfs- en onderhoudskosten. Twee parallelle meetpaden geven informatie over het flowprofiel en compenseren variërende flowprofielen. De robuuste en volledig gelaste constructie zonder bewegende delen is voorzien van beschermende kabels die ongevoelig zijn voor elektrische interferentie en/of omgevingsomstandigheden. Beide uitvoeringen worden standaard nat gekalibreerd. Opties zijn o.a. redundant ontwerp voor veiligheidstoepassingen met compleet gescheiden elektronica. Naast de 4…20mA uitgangen verschaft de Optisonic 4400, HART 7, Profibus pa/DP, Modbus RS485 en Foundation Fieldbus communicatie. Het instrument is Namur ne 107compatibel.
De twee uitvoeringen in detail:
Optisonic 4400 HT is met een temperatuur range van – 45…+600°C, geschikt voor flowapplicaties zoals gesmolten zout of synthetische thermische olie/HFT in zonne-energiecentrales, hete vloeibare koolwaterstoffen in olieraffinaderijen, of voedingswatermeting in kolencentrales. Het instrument is leverbaar in diameter DN25 …1000 en heeft een onnauwkeurigheid van ±0,5% m.v. ± 5 mm/s in een meetrange van 0,5…20 m/s. Sensormateriaal is standaard ASTM A1106 Gr B/A105N.
Met een druk range tot 490 bar, is de Optisonic 4400 HP geschikt voor hoge druk applicaties van broninjectie en transportnetwerken in de olie- en gasindustrie, tot gebruik in (petro)chemische fabrieken/raffinaderijen. Het instrument meet met een onnauwkeurigheid van ± 1% m.v. ± 10 mm/s. Sensormateriaal is standaard roestvaststaal AISI 316 (L), in diameter range DN25…200.

Geschreven door

Logo van:OPTISONIC 4400 ultrasone flowmeter

KROHNE Nederland B.V.

KROHNE is wereldwijd toonaangevend op het gebied van ontwikkeling en productie van innovatieve en betrouwbare meettechnologie en biedt meetoplossingen voor alle denkbare industrieën. De Nederlandse verkoop- en serviceorganisatie is gevestigd... Lees meer