Nieuwe TQC PosiTector 6000 diktemeter voor laklagen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Uw afsluiter, flens of comperssor wordt voorzien van een mooie laklaag wat een goede uitstraling geeft, daarnaast moet de laklaag voldoende bescherming geven in de tijd tegen corrosie, om de mooie uitstraling ook mooi te laten.

Een juiste laagdikte speelt in een veelvoud van industrieën een belangrijke rol. De anodiseerlaag op een freesdeel van aluminium, poedercoating op een kantoormeubel, een beschermende verflaag op een scheephuid of de dikte van een brandwerende coating hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Voor elke toepassing bestaan verschillende laagdiktemeters.

Met de nieuwe TQC PosiTector 6000 serie kunnen alle toepassingen met slechts één enkel instrument worden gemeten. De TQC PosiTector laagdiktemeters kennen een uitgebreide serie sensoren die volledig uitwisselbaar zijn.

Of de ondergrond een non-ferro metaal is zoals aluminium, een ferro staal of bijvoorbeeld RVS, of een zeer dunne anodiseerlaag moet worden gemeten of een millimeters dikke fireproofing. Voor elke toepassing is een sensor beschikbaar die zonder verdere aanpassing op de standaard meters past.

De PosiTectors zijn bovendien voorzien van gebruikersvriendelijke eigenschappen als een zeer groot, verlicht display, USB, BlueTooth en wifi communicatie, geheugen, permanente kalibratie, rubber beschermholster, Nederlandstalige menugestuurde bediening etc..

PosiTector laagdiktemeters zijn geschikt voor gebruik in zware industriële omstandigheden maar worden ook veel in laboratoria ingezet.

Geschreven door

Industrial Physics

Industrial Physics biedt apparatuur voor het testen, meten en analyseren van inkten, coatings en algemene oppervlaktebehandelingen. Onze producten worden gebruikt in vele industrieën, variërend van coatingproductie, infrastructuur en automotive tot... Lees meer