Nieuwe Tank Cleaning Saalemühle

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Tank Cleaning Saalemühle

Al sinds de middeleeuwen bevindt zich in Alsleben, aan de rivier de Saale, een molen voor het verwerken van graan. Van een eenvoudige molen is de ‘Saalemühle’ uitgegroeid tot een moderne producent met een capaciteit van circa 1.300 ton tarwe per dag.

Om de uitlevering van meer dan 100 verschillende meel recepten aan haar klanten te realiseren beschikt Saalemühle over een eigen vloot vrachtwagens. Om de kwaliteit en flexibiliteit te waarborgen is besloten een eigen tank cleaning te bouwen.

Twee wasbanen voor inwendige tankreiniging
Met de nieuwe reiniging beschikt Saalemühle over de mogelijkheid om op twee wasbanen inwendige reinigingen door te voeren. Bij de bouw en het inrichten van de wasbanen stonden kwaliteit en betrouwbaarheid bovenaan. Dit heeft tot een systeem geleidt dat gebruikt maakt van zowel een stoomketel als een CV ketel. Hiermee wordt de temperatuur gewaarborgd, ook als één van de twee warmtebronnen uitvalt of onderhoud nodig heeft.

Tijdens het reinigen staat een range aan reinigings- en desinfecteringsmiddelen ter beschikking. Na afloop kan gedroogd worden met warme, gefilterde lucht. Het hele reinigingsproces wordt door de PLC aangestuurd en vastgelegd. Na afloop van de reiniging wordt een ATP test uitgevoerd om te controleren of de tank schoon is.

Uitsluiting kruisbesmetting en -vervuiling
Een derde wasbaan is speciaal ingericht voor uitwendige tankwagen en tankreiniging. Deze baan is volledig gescheiden van de inwendige wasbanen om cross contaminatie te voorkomen. Voor de aanmaak van perfect schuim wordt gebruikt gemaakt van een Foampack.

Het opgevangen waswater wordt overgepompt in buffertanks waar het wordt gehomogeniseerd. In een flotatie unit wordt het water ontdaan van alle vast zwevende deeltjes en wordt de pH geneutraliseerd. Slib wordt opgevangen in een slibtank en het gezuiverde water wordt na het maken van de juiste analyse op het riool geloosd.

Geschreven door

Gröninger Cleaning Systems BV

Gröninger Cleaning Systems is een innovatieve, wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen. Het bedrijf levert complete systemen, van eenvoudige units tot turn-key oplossingen. De bedrijfsactiviteiten omvatten... Lees meer