Nieuwe samenwerking: Inventflow & Egger Pumps

56 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe samenwerking: Inventflow & Egger Pumps

Al 70 jaar ontwikkelt en produceert het Zwitserse familiebedrijf Egger Pumps hoogwaardige pompen voor het verpompen van gevoelige vloeistoffen met een hoog gehalte een vaste stoffen. Egger pompen worden gekenmerkt door hun lange probleemloze werking en betrouwbaarheid.

Door de samenwerking tussen Inventflow en Egger Pumps kunnen wij u voorzien van uitstekende pompen voor complexe situaties waarbij moeilijke vloeistoffen verpompt dienen te worden. Lees hieronder een succesverhaal waarbij Egger pompen zijn ingezet.

Egger Vortex verpompt al 28 jaar probleemloos steengruis
De Egger Turo Vortex pomp type TV 71-80 verpompt al 28 jaar steengruis zonder storing in de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Mary Esther, een strandgemeenschap grenzend aan Fort Walton Beach in Florida.

De Egger pomp is in 1990 geïnstalleerd in de afvalwaterzuiveringsinstallatie ”Russell F.W. Stephenson Reclamation Facility ” en verpompt sindsdien probleemloos grote hoeveelheden steengruis.

De hoge zandbelasting vanaf het strand leidt tot voortijdige slijtage van de pompen. De behuizing en de waaier zijn bijzonder slijtvast, omdat ze van getempereerd gietijzer met een hoog chroomgehalte gemaakt zijn.

Het enige wat aan onderhoud is gedaan, is het vervangen van de elektrische motor na 27 jaar. Deze zeer efficiënte en krachtige vortexpomp heeft een enkele mechanische afdichting.

Geschreven door

Inventflow

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen-... Lees meer