Nieuwe S-serie, kort gekoppelde tandradpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe S-serie, kort gekoppelde tandradpompen

Bedu Pompen heeft een nieuwe serie tandwielpompen in het assortiment, type S en SK. Deze monoblok tandradpompen zijn uitgevoerd met een lantaarnstuk en flexibele koppeling en zijn gemonteerd met IEC elektromotoren.
Vervaardigd uit massief materiaal, wat de garantie biedt dat het materiaal homogeen en uniform van structuur en kwaliteit is, samen met een perfecte oppervlaktefinishing die onmogelijk te verkrijgen is met traditioneel gietwerk.

De S- en SK-serie worden in verschillende sectoren gebruikt voor transport van diverse vloeistoffen met een viscositeit van 1 tot 100.000 cps.
De pompen, leverbaar in o.a. gietijzer, roestvaststaal AISI 316, staal C45 of brons, kunnen worden voorzien van grafiet, siliciumcarbide of Teflon (PTFE) lagerbussen die de radiale lagering verzorgen van de assen en de axiale lagering van de tandwielen.
De tandwielen zijn leverbaar in verschillende materialen waaronder gehard koolstofstaal, roestvaststaal AISI 316 of een speciaal kunststof met uitstekende chemische en mechanische eigenschappen evt. met FDA certificaat.

De SK-serie is vrijwel identiek aan de S-serie. Het verschil zit in de lagering van de pompen. De S-serie heeft een radiaallagering terwijl de SK-serie een radiale én axiale lagering heeft. De SK-serie is hiermee beter geschikt voor het verpompen van vloeistoffen met een lage viscositeit en beter geschikt om te doseren.

Er is een grote diversiteit aan asafdichtingen mogelijk, stopbuspakking of mechanical seal zowel in enkelvoudige als in (gespoelde) dubbele uitvoeringen in diverse materiaalcombinaties.
Alle modellen zijn ook uit te voeren met een magneetkoppeling. Magneetgekoppelde tandwielpompen zijn speciaal geschikt voor toepassing met corrosief, giftig of vervuild medium. Omdat deze pompen dus geen asafdichting hebben, is het risico op lekkage uitgesloten.
De belangrijkste operationele voordelen van een magnetische koppeling zijn:
– Hoog rendement en gering vermogensverlies
– Geen lekkage naar de omgeving
– Dure controlesystemen niet vereist
– Lage onderhoudskosten

Optioneel zijn de pompen verkrijgbaar met een geïntegreerd veiligheidsventiel of met een verwarmingsmantel welke geschikt is voor thermische olie of heet water.

S- en SK-serie: Monoblok tandradpompen met IEC elektromotor:
Max. capaciteit: 250 l/min
Max. druk: 15 bar

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze technisch adviseurs.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark