Nieuwe digitale sensoren voor meten van waterkwaliteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe digitale sensoren voor meten van waterkwaliteit

Met digiLine heeft JUMO een innovatief, bussysteem voor digitale sensoren in de vloeistofanalyse met geïntegreerd Sensor-Management geïntroduceerd. Nieuw in het programma zijn de digitale sensorvarianten voor de belangrijkste parameters voor de de water desinfectie zoals vrij chloor, totaal chloor, ozon, waterstofperoxide en perazijnzuur.

Met de reeds beschikbare pH- en redox sensoren is er voor de gebruiker nu een uitgebreid portfolio van digitale sensoren voor de vloeistofanalyse in bewezen JUMO kwaliteit beschikbaar.

JUMO digiLine maakt het mogelijk, tot zes digitale sensoren aan het analyse systeem Jumo aquis touch S (P) respectievelijk tot 62 aan het meet-, regel- en automatiseringssysteem JUMO mTRON T te verbinden. Dit zorgt voor werking bij enkele meetlocaties als ook bij de opbouw van omvangrijke sensor netwerken.

Slechts één enkele digitale signaalkabel gaat hierbij naar een analyse unit of besturing. Dit zorgt voor een efficiëntere en snellere bekabeling van installaties, waarbij meerdere parameters tegelijkertijd op verschillende locaties gemeten dienen te worden.

Typische toepassingsgebieden zijn bewaking van zwembadwater, gebruikswater, proceswater en koelwater. Door de bij het systeem behorende DSM-software (Digital Sensor Management) kan de noodzakelijke parametrering van de sensoren en de documentatie van de meetlocatie gemakkelijk in het laboratorium worden doorgevoerd.

Geschreven door

JUMO Meet- en Regeltechiek B.V.

JUMO Meet- en Regeltechniek B.V. uit Weesp is leverancier van hoogwaardige industriële sensoren en automatiseringsoplossingen. Speciaal voor de waterbranche bieden wij een uitgebreid leveringsprogramma. Voor alle gangbare meetgrootheden kunt u... Lees meer