Nieuwe centrifugaalpomp van Ampco Pumps

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe centrifugaalpomp van Ampco Pumps

Ampco Pumps heeft ZP draaizuigerpompen in het assortiment die uitwisselbaar zijn met bekende Amerikaanse merken. Vanaf 2014 is er een LME centrifugaalpomp die uitwisselbaar is met een bekend Duits merk. Dit geldt voor zowel de pomp als de onderdelen.

De EHEDG gecertificeerde LM pompen zijn kenmerkend door hun robuustheid en hygiënisch ontwerp. Hierdoor is de LM een zeer betrouwbare pomp met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Door de kleine toelaatbare toleranties, een optimaal hydraulisch ontwerp en de brede pompenrange heeft de pomp een zeer hoge efficiëntie. Deze hoge efficiëntie zorgt voor een zeer lage NPSHr-waarde, weinig productbeschadiging en minder benodigd vermogen. De LM is hierdoor zeer geschikt voor de moeilijkere toepassingen zoals bijvoorbeeld indampinstallaties en andere vacuümapplicaties die vragen om een stabiele en betrouwbare pomp met een lage NPSHr.
De servicetoegankelijkheid van de LM-range is zeer goed. De enkele en dubbele asafdichting is eenvoudig te demonteren door het pompdeksel weg te nemen en de koppeling te ontkoppelen. De asafdichting is over de hele pomprange gelijk, wat een grote voorraad en misverstanden voorkomt. De LM pomp is compleet van RVS en is 3A en EHEDG gecertificeerd.

De LM-SV pompen kunnen uitstekend als CIP-retourpompen worden ingezet omdat zij een vloeistof met een groot luchtaandeel kunnen verpompen zonder onwenselijke tankjes, afwijkende pomphuizen en retourleidingen. De LM-SV pompen zijn ten opzichte van vloeistofringpompen zeer stil, energiezuinig en prijsgunstig. Bij 25m3/h en een opvoerhoogte van 27 mwk heeft de LM-SV voldoende aan een geïnstalleerd vermogen van 4kW waar een vloeistofringpomp 15kW nodig heeft.

Delta-P Hygienic Process Equipment is leverancier van Ampco Pumps in de Benelux. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Delta-P is sinds augustus 2013 gevestigd in Nijmegen, direct aan de A15.

Geschreven door

Delta-P Hygienic Process Equipment

Delta-P Hygienic Process Equipment richt zich als onafhankelijke distributeur op het leveren van hoogwaardige procescomponenten zoals afsluiters, pompen, dispergeermixers, warmtewisselaars, digitale load cellen en reserve-onderdelen in de markt, waar hygiënische... Lees meer