Nieuw: KNF FP 400

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: KNF FP 400

De FP 400 is een nieuwe generatie membraanpomp van KNF met een pulsatie die vergelijkbaar is met de tandradpompen maar met de traditionele voordelen van de membraanpomp technologie zoals, zelf aanzuigend, mag droog lopen, chemisch bestendig en lange levensduur.

Deze nieuwe pomp is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen voor UV inkten bij toepassingen in industriële inkjetprinters. De vijf membranen van de FP 400 veroorzaken een lage wrijvingskracht op UV inkten en daarmee wordt voortijdige uitharding voorkomen.

De nieuwe FP 400 heeft een regelbare capaciteit tot ca. 5 l/min. om daarmee de hogere recirculatie volumes te bereiken die vereist worden in de moderne inkjetprinters met een groter aantal (tot 36) printkoppen per kleur. Deze nieuwe grotere printers worden oa. toegepast voor verpakkingen, laminaat, textiel, behangpapier, keramiek, glas, metalen en hout.

Lage pulsatie is het belangrijkste kenmerk van de nieuwe FP 400 aangezien het waarden haalt van minder dan 150 mbar aan de perszijde van de pomp, bij een nominale capaciteit.

Een ander belangrijk kenmerk is de lineaire regeling van de flow. De FP 400 is zeer goed lineair regelbaar tussen 10% en 100% van de nominale capaciteit. Verder is de pomp stabiel in situaties met tegendruk (tot 1 bar) en bij veranderingen van de viscositeit van inkten die toegepast worden in industriële inkjetprinters.

Om de pomp in te kunnen zetten voor verschillende vloeistoffen is er een keus uit verschillende materialen voor het membraan en de ventielen, zoals EPDM, PTFE en FFKM. Hiermee is de pomp inzetbaar voor de meeste vloeistoffen.

Naast de belangrijke toepassing voor inkjetprinters is de FP 400 ook zeer geschikt voor toepassingen in de medische industrie, laboratoria, semi-conductor industrie en vele andere waar lage pulsaties belangrijk zijn.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw: KNF FP 400

KNF Verder BV

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine. • Chemische industrie • Meet- en analysetechniek, laboratoria • Levensmiddelentechnologie • Reprotechnologie • Zuiveringsindustrie • Medische technologie,... Lees meer