Nieuw in PromoTec leveringsprogramma: Hermag busmotorpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw in PromoTec leveringsprogramma: Hermag busmotorpompen

Eigenlijk moeten we zeggen: ‘’terug’’ in ons leveringsprogramma, want in de jaren 70 en 80 hebben wij vele busmotorpompen in de markt gezet.

Busmotorpompen, ook wel canned motor pompen genoemd, zijn sealloze centrifugaal-pompen. Deze lek- en uitstootvrije centrifugaalpompen vinden hun toepassing met name in de chemische en petrochemische industrie en de olie en gas markt, voor het volledig lekvrij en betrouwbaar verpompen van gevaarlijke stoffen.

Gelet op constant toenemende eisen, zowel de procestechnische-, de milieutechnische- en de veiligheidseisen, maar ook de vraag naar een betrouwbare probleemloze werking, lange standtijden en een minimum aan onderhoud, is de keuze voor Hermag busmotorpompen verantwoord. Hermag busmotorpompen voorzien in een buitengewoon veilige, bedrijfszekere en kostenbesparende oplossing.

Kenmerken van Hermag busmotorpompen

Lek- en uitstootvrij
Operationele en milieutechnische veiligheid, geschikt voor het verpompen van explosieve, corrosieve, brandbare, giftige, vluchtige en licht ontvlambare vloeistoffen, zoals LNG, hydrocarbons en ammonia.

Geen asafdichting
Geschikt voor hoge druk en hoge temperaturen. Geen complexe asafdichtingen waardoor een hoge betrouwbaarheid en volledig emissievrij. Falende mechanical seals behoren tot het verleden.

Geen smering
De rotor van de aandrijving is gevat in glijlagers die door de te verpompen vloeistof gesmeerd worden. Controleren en bijvullen van smeerolie niveaus is niet nodig.

Compact ontwerp
Volledig geïntegreerde electromotor, dus geen lagerstoel, geen koppeling en dus ook geen uitlijning meer nodig.

Laag geluids- en vibratieniveau
De rotor assemblage is tijdens bedrijf volledig omsloten door het medium dat verpompt wordt, dit leidt tot een significante reductie van het geluids- en vibratie niveau.

Secondary containment
De te verpompen vloeistof is dubbel afgescheiden van de atmosfeer. Primair door de rotorbus en secundair door het motorhuis. Deze ‘’secondary containment’’ geeft t.o.v. een magneetgedreven pomp een dubbele veiligheid.

Normering
Naast het basismodel, levert Hermag pompen voor hoge temperatuur met of zonder koeling, slurry pompen, meertraps pompen en zelf-aanzuigende pompen. Voor de bewaking van de pomp zijn er verschillende monitoring en beveiligingssystemen beschikbaar zoals lagerslijtage monitoring, droogloop- en thermische beveiligingen.

Specificaties:
* EN-ISO 2858 en API685 uitvoering
* Capaciteiten tot 800 m3/uur
* Opvoerhoogtes tot 600 mwk
* Medium temperatuur van -50 tot +450 °C
* Werkdrukken tot 40 barg
* Materiaal SS304 en SS316, maar ook verkrijgbaar in Duplex , Alloy 20, Hastelloy, Titanium, etc.

Hermag onderscheidt zich door relatief korte levertijden (14 weken in plaats van de 6 maanden die andere merken vaak nodig hebben). De lagerconditie-bewaking waarmee elke pomp standaard uitgerust is, heeft als grote voordeel dat onderhoud voorspelbaar wordt.

Geschreven door

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer