Nieuw: de DYNO®-MILL UBM

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: de DYNO®-MILL UBM

Het Zwitserse WAB ontwikkelde een nieuwe reeks DYNO®-MILL maalmolens onder de naam UBM : Universal Bead Mill, en samen met Eskens process solutions worden deze nu in de Benelux geïntroduceerd.
De DYNO®-Mill ubm maalmolens zijn inderdaad universeel inzetbaar. Met hun zeer efficiënt nieuw maalprincipe en maalkamers van 0,5 tot 100 liter kunnen de UBM molens ingezet worden voor het ultra fijn malen van zowel kleine hoeveelheden als grote productievolumes. Door het nieuwe separatie systeem kunnen deze molens ook grote volumes hoog viskeuze producten verwerken zonder te hoog oplopende druk of temperatuur.
Het maalprincipe is gebaseerd op een nieuw ontwikkelde maalschijf, de DYNO®-DISC BC. Deze brede ronde schijven zijn voorzien van uniek gevormde kanalen waardoor de parels tijdens het maalproces in twee welbepaald circuits worden geleid. Bovendien worden deze parels in hun loopbaan versneld zodat ze extra efficiënt inwerken op de te vermalen deeltjes. De maalschijven zijn zo ontworpen dat de parels tijdens het hele maalproces steeds tussen dezelfde schijven blijven. De maalschijven verdelen de actieve maalkamer van de molen dus in verschillende compartimenten waarbinnen de parels op een zeer gelijkmatige wijze verdeeld worden. Dit geeft zeer stabiele en efficiënte procesparameters zowel bij het werken in recirculatie- als in pass-modus.
Naast de nieuwe DYNO®-DISC BC (BC van Bead Channel) kregen de UBM molens ook een volledig nieuw separatie-systeem dat vermijdt dat de parels met het product de molen verlaten. In deze unit wordt de nieuw ontwikkelde zeef afgeschermd voor de impact van de parels. Hierdoor wordt slijtage sterk beperkt.
Verder werd er bij de ontwikkeling van de DYNO®-Mill ubm extra gelet op de ergonomische werking, het beperken van onderhoud en het optimaliseren van de energieconsumptie. De UBM molens kunnen parels verwerken van 0,3 tot 2,5 mm en kunnen voorzien worden van metalen of ceramische onderdelen zodat ze voor een zeer breed gamma aan producten inzetbaar zijn.
Wil u deze nieuwe DYNO®-Mill ubm maalmolens beter leren kennen of testen? Neem dan contact met ons op.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Nieuw: de DYNO®-MILL UBM

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer