Nieuw complex voor Blending & Filling op Maasvlakte

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw complex voor Blending & Filling op Maasvlakte

Op 4 oktober 2019 is Rotterdam Blending & Filling (RBF) geopend. Dit nieuwe complex biedt in een alles-in-één concept een centrale plek voor enerzijds de opslag en distributie van ongevaarlijke goederen (koopmansgoederen) en verpakte gevaarlijke stoffen, anderzijds voor het afvullen, verpakken en mengen van vloeibare chemische producten.

Als eerste op de Maasvlakte beschikt het complex over een afvulstation om per tankwagen of tankcontainer aangevoerde vloeibare lading in kleinere eenheden om te pakken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in vaten of de populaire intermediate bulk containers (IBC’s) van duizend liter.

RBF heeft een opslagcapaciteit van 35.000 palletplaatsen. In totaal 12.500 vierkante meter is geschikt voor koopmansgoederen. 6.000 vierkante meter is ingericht voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Daarnaast is 1.500 vierkante meter in gebruik voor het inpandig afvullen, verpakken en mengen van vloeibare chemische producten.

Het nieuwe complex is goed bereikbaar via zowel de weg, het spoor als het water en bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea- en shortseaverbindingen. Met de opening van Rotterdam Blending & Filling vergroot Neele-Vat zijn opslagcapaciteit in Nederland tot boven de 260.000 vierkante meter.

Meer zien icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark