Nieuw adsorptiemiddel voor veel waterzuiveringstoepassingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw adsorptiemiddel voor veel waterzuiveringstoepassingen

Waternet en Witteveen+Bos hebben een samenwerking aangekondigd met het Amerikaanse CycloPure. CycloPure heeft een speciaal adsorptiemateriaal ontwikkeld met de naam High Affinity Cyclodextrin Polymers (HACP’s). Dit is zeer geschikt om microverontreinigingen en gevaarlijke stoffen zoals geneesmiddelen, pesticiden en PFAS aan zich te binden in vervuild water.

De zuiveringstechnologie maakt het mogelijk om hernieuwbare cyclodextrines (afgeleid van maïszetmeel) om te zetten in zeer adsorberende materialen die de genoemde microverontreinigingen kunnen verwijderen. Zelfs bij lage concentraties vervuilende stof wordt deze opgenomen. Daarnaast is de stof ter plekke te maken en is het hergebruikpercentage zeer hoog.

De gepatenteerde HACP’s van het bedrijf kunnen worden geproduceerd in verschillende deeltjesgroottes, waardoor ze geschikt zijn voor een breed spectrum van waterzuiveringstoepassingen. Waternet en Witteveen+Bos testen momenteel het potentieel van dit adsorptiemiddel als zuiveringsmiddel.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark