De Menken Keuken BV in Sassenheim (NL) produceert en verpakt al 40 jaar brood- en toastsalades, sauzen en vleeswaren. De sauzen die De Menken Keuken produceert zijn o.a. mayonaise, knoflook- en honing-mosterdsaus. Deze worden ook in 1.000 liter containers verscheept. Na gebruik moeten deze containers gereinigd worden.
“Zo snel en zo goed hebben we onze sauscontainers nog nooit gecleaned!”, aldus Leo van der Bent, hoofd TD bij De Menken Keuken. De TD van De Menken Keuken had in de voorgaande jaren al veel praktische ervaring opgedaan met het reinigen van dit soort sauscontainers en had een aantal leveranciers uitgenodigd om het oude recirculatiesysteem te vervangen. De keuze is op goede gronden Gröninger geworden.
De Menken Keuken beschikt nu over een cleaning die én snel (3,5 minuut per cleaning versus 20 minuten voorheen) én zeer hygiënisch reinigt m.b.v. stoom. Met de nieuwe installatie wordt een tijdsbesparing van circa drie uur reinigen per dag en een aanzienlijke waterbesparing gerealiseerd!