Mierij Meteo nieuwste lid van de GHM GROUP

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mierij Meteo nieuwste lid van de GHM GROUP

De Ghm group heeft Mierij Meteo overgenomen, een Nederlandse fabrikant van windsensoren, precisiewindmeters, windrichtingssensoren en professionele meteosystemen voor de internationale markt.

Mierij Meteo is ontstaan uit het Nederlandse weerinstituut (KNMI) en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van ontwikkeling, fabricage en onderhoud van meteorologische instrumenten. In de afgelopen decennia heeft de onderneming talrijke meteorologische innovaties en oplossingen voor haar klanten en het algemeen belang geïntroduceerd. Het professionele sensorprogramma voldoet aan de WMO-normen.

Door de ontwikkeling van offshore-windparken aan het begin van deze eeuw ontstond de vraag naar een meteomast in de Noordzee. Mierij kreeg de opdracht, dit uiterst moderne offshore-meteosysteem te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Er werd een combinatie van vele hoog ontwikkelde meteosensoren en de benodigde dataregistratiesystemen geïnstalleerd, om voor het Noordzee-windconsortium een storingsvrij, redundant meteorologisch bewakingssysteem te realiseren.

Mierij ontwikkelt zich continu verder teneinde de marktpositie te waarborgen en aan de veranderende sociale omstandigheden en de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen. Dit ook in verschillende samenwerkingsverbanden (bijvoorbeeld met de TU Delft) en met eigen R&D-activiteiten.

Johannes Overhues, CEO van de Ghm group, zegt: „Mierij Meteo is een onderneming met jarenlange ervaring op het gebied van het ontwerpen en fabriceren van meteosystemen voor luchthavens, scheepvaartoepassingen, offshore en verkeer en de daaraan gekoppelde diensten. Samen met de door Mierij Meteo ontwikkelde en gefabriceerde, hoogwaardig anemometers en windvanen is dit een perfecte uitbreiding van ons meteo-portfolio van ons competentiecentrum Delta OHM en kunnen wij de uitstekende dienstverlening voor bestaande en nieuwe klanten in Nederland en andere landen voortzetten.”

Robin Winters zal de sector meteosystemen vanuit onze GHM-dochteronderneming in Nederland leiden: ”Onze klanten zullen van de kracht en competentie van de GHM groep profiteren en ook van kostenbesparingen die mogelijk worden door bundeling van leveranciers. Nu kunnen wij compleet geïntegreerde oplossingen uit één hand aanbieden.”

Geschreven door

GHM Meettechniek BV

GHM Meettechniek BV is de nieuwe naam van Honsberg BV… Door de fusie van een drietal gerenommeerde Duitse producenten van meet- en regelapparatuur: Greisinger Electronic GmbH, Honsberg Instruments GmbH en... Lees meer