MFC met Modbus

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: MFC met Modbus

De Smart Series MFC’s (Mass Flow Controllers) van Vögtlin Instruments zijn standaard voorzien van configureerbare analoge uitgangen. Standaard is ook digitale communicatie via modbus.

Vögtlin’s meetconcept is gebaseerd op een MEMS-sensor, waardoor het basis-meetsignaal onmiddellijk gedigitaliseerd wordt. Samen met de modbus-gebaseerde communicatie leidt dit tot de beste nauwkeurigheid en lange termijn stabiliteit.

Voor eenvoudige systemen is een PC-gebaseerd softwarepakket beschikbaar, waarmee diverse parameters uit de MFC’s uitgelezen worden, setpoints gegeven en gewijzigd kunnen worden, logging en alarmeringen worden gefaciliteerd, en diagnosefuncties beschikbaar zijn. Modbus is een open communicatieprotocol, waardoor vergelijkbare functies ook in customised automatiseringssystemen geïmplementeerd kunnen worden.

Geschreven door

Teesing BV

Door de recente overname van de firma A-B-T techniek heeft Teesing nu een uitgebreid pakket flowmeters en kennis in huis van de toepassing van flowmeters in vrijwel elke industrie. Daarnaast... Lees meer