Maintenance-In-Place nog verder vereenvoudigd

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Maintenance-In-Place nog verder vereenvoudigd

De Mono EZstrip van AxFlow BV is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van onderhoud aan excentrische verdringerpompen, zonder de pomp uit het leidingwerk te nemen (Maintenance-In-Place). Een dagtaak wordt hiermee teruggebracht tot slechts een 30 minuten durende interventie.

Groot voordeel van de EZstrip is het zeer eenvoudig te openen zuighuis van de pomp, waardoor inwendige inspectie, het reinigen als ook het vervangen van stator en rotor binnen enkele minuten kan worden gerealiseerd. Productontwikkeling heeft er toe geleid dat de EZstrip nog verder is vereenvoudigd voor optimaal onderhoud, zonder concessies te hebben gedaan aan de prestaties en levensduur van de pomp.

Unieke deelbare koppeling
De nieuwe gepatenteerde deelbare koppeling van de Mono EZstrip zorgt voor een nog snellere en eenvoudigere manier om deze excentrische verdringerpomp te demonteren en te onderhouden zonder de pomp uit het leidingwerk te nemen. Daarnaast gaat het strakke ontwerp van de koppeling de ophoping van vuil in het zuighuis tegen. En mocht er onverhoopt vezelig materiaal verzameld zijn, dan is deze door het 360° inspectieopening eenvoudig weg te nemen.

Ontwerp zonder trekstangen
De Mono EZstrip is uitgevoerd met een speciale stator klem, in plaats van de traditionele trekstangen, om de stator op zijn plaats te houden. Deze klem reduceert de tijd die nodig is voor het uitwisselen van een stator met 50% en verbetert de veiligheid bij de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden.

Geen concessies aan prestatie en levensduur
De EZ strip onderscheid zich ten opzichte van deelbare statoren, doordat er geen lekkage tussen twee statorhelften kan ontstaan. Er worden standaard Mono statoren gebruikt, waardoor er geen concessies aan de prestaties en levensduur worden gedaan. Ook is er daardoor geen gevoelige afstelling nodig, waardoor extra slijtage door afstelfouten niet voorkomt. Er is een druk van 6 bar per trap mogelijk, tot een maximum van 24 bar bij een 4-traps uitvoering.

Geschreven door

AxFlow BV

AxFlow B.V. is een gerenommeerde verkoop-, engineering-, en service-organisatie die sinds 1960 gespecialiseerd is in de verkoop van kwalitatief hoogwaardige speciaalpompen, mixers, doseerapparatuur en complete installaties. AxFlow levert o.a.: –... Lees meer