Machevo & Bulk Vereniging verwelkomt Andrea van Loon als nieuw bestuurslid

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Machevo & Bulk Vereniging verwelkomt Andrea van Loon als nieuw bestuurslid

Andrea van Loon (34) is tijdens de Algemene Ledenvergadering op 5 november jl. toegetreden tot het bestuur van de Machevo & Bulk Vereniging. Van Loon, Marketing Director van Euro Manchetten & Compensatoren, volgt Frans Bakker op, die na ruim 17 jaar zijn bestuursfunctie neerlegt.

Bakker is jarenlang bestuurslid en vicevoorzitter binnen de Machevo & Bulk Vereniging geweest. Door tijdgebrek kan hij de bestuursfunctie niet langer combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden als mede-eigenaar van Dinnissen Process Technology. Zijn opvolger Van Loon wordt onderdeel van een achtkoppig bestuur en mag ze zich scharen onder ervaren vakmensen uit verschillende bedrijven. De netwerker pur sang gaat zich binnen de vereniging bezighouden met de Commissie Export, de Commissie Binnenlandse Beurzen en de Commissie Ledenwerving en Behoud. Ze wordt daarmee tevens het eerste vrouwelijke bestuurslid in het 60-jarig bestaan van hèt netwerk voor de procesindustrie.

Volgens voorzitter Perry Verberne brengt Van Loon met haar kennis en ervaring op het gebied van marketing een belangrijke nieuwe impuls aan het bestuur. “Andrea moet ons helpen met het nog beter op de kaart zetten van Machevo en het laten groeien van de vereniging. Bovendien is een bestuur met alleen grijze, oude mannen geen echte afspiegeling van de dynamische bedrijven die lid zijn van Machevo. Wij kennen Andrea al enige tijd als iemand die enthousiast is, kennis van de sector heeft en vol goede ideeën zit. Een prima match met ons profiel voor het nieuwe bestuurslid.”

Van Loon moet voor nieuwe dynamiek, verjonging en een nieuwe kijk op de procesindustrie gaan zorgen. Als vereniging willen wij de verbinding zijn tussen de bedrijven in de procesindustrie. Dat realiseren we onder meer door bedrijfsbezoeken, Machevo Connect en sinds dit jaar de kennissessies en het Captains of Processing Diner. “Het is deze verbinding die we de komende jaren willen versterken en daarvoor hebben we creatieve en gedreven mensen als Andrea nodig”, aldus Verberne.

Van Loon is al jaren actief betrokken bij de Machevo & Bulk Vereniging. “Ik vind het leuk om mee te denken en mensen bij elkaar te brengen die iets aan elkaar hebben. Als Marketing Director is netwerken één van mijn taken. De kennis die ik heb, gebruik ik binnen mijn rol als bestuurslid om de Machevo & Bulk Vereniging te laten bloeien. Ik heb vanuit een heel ander, niet-technisch perspectief kennis opgedaan van de branche. Daardoor kan ik met een andere blik naar de procesindustrie kijken. Hoe meer verschillende blikken je hebt, hoe meer er een beter beeld van de werkelijkheid ontstaat.”, aldus Van Loon.

Geschreven door

Logo van:Machevo & Bulk Vereniging verwelkomt Andrea van Loon als nieuw bestuurslid

Machevo & Bulk vereniging

Machevo & Bulk Vereniging is dé netwerkvereniging voor toeleveranciers aan de procesindustrie. Onze leden zijn gespecialiseerd in proces installaties, proces automatisering en engineering. Naast belangenbehartiging worden beurzen en congressen georganiseerd... Lees meer