Luchtzuinige Membraanpompen van ARO

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
64 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Luchtzuinige Membraanpompen van ARO

Energieverbruik is een belangrijk onderdeel van de totale productie. Zeker in de laatste jaren wordt er terecht gekeken naar mogelijkheden om het verbruik te verlagen. Ook ARO trok zich aan van dit probleem en heeft een luchtgedreven membraanpomp ontwikkeld, waarbij een enorme luchtbesparing ten opzichte van traditionele membraanpompen wordt gerealiseerd. Deze z.g. Expert pompen werden onderworpen aan vele testen binnen het onafhankelijke Hydraulic Institute. De luchtconsumptie werd hierbij vergeleken met andere membraanpompen in de markt. De uitkomst was verbluffend, in sommige gevallen werden besparingen bereikt van 50% ten opzichte van de traditionele membraanpompen. Een bijkomend effect was de verlaagde puls, zodat in bepaalde gevallen een pulsdemper niet meer nodig is. Andere voordelen werden bereikt door de pomp te voorzien van ARO’s gepatenteerde onderdelen:

– De Unstallable klep: De pomp blijft altijd in beweging. Geen stilstand, tijdens productie.
– Quick-dump: Bevriezing van de pomp is onmogelijk.
– Simulshift: Geen schokkende pompbewegingen, waardoor pompmaterialen minder belast worden.

De pompen zijn toepasbaar voor elke vloeistof en zijn in verschillende uitvoeringen, van ½” tot 3” leverbaar. Daarnaast kent men ook speciale toepassingen, zoals een sanitaire pomp.

Voor meer informatie, verwijzen wij u door naar de website van Hethon.

Geschreven door

Hethon Nederland BV

Hethon Nederland Bv (1973) is uitgegroeid tot een bedrijf die u kan bedienen van verwerkingsapparatuur voor droge- en natte doseersystemen. Onze basisdoestelling is het vinden van klantvriendelijke oplossingen. Wij staan... Lees meer